L’Ajuntament d’Inca tampoc cobrarà la taxa d’ocupació
L’Ajuntament d’Inca tampoc cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública per quioscos, taxis, terrasses i atraccions de fires durant 2022 i es va derogar el mes d’abril de 2020
Inca ha posat en marxa important mesures fiscals per tal de suspendre i flexibilitzar el cobrament de taxes i tributs municipals. D’altra banda, també està previst el llançament de 5 noves línies d’ajudes i subvencions
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/10/2021 - 03:31:00
L’objectiu d’aquesta mesura, i totes les que hem anat adoptat, és ajudar al teixit econòmic i productiu de la nostra ciutat i que pugui recuperar-se tan aviat com sigui possible, després d’uns mesos molt complicats

L’Ajuntament d’Inca tampoc cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública per quioscos, taxis, terrasses i atraccions de fires durant 2022. Aquesta ordenança es va derogar el mes d’abril de 2020 amb la finalitat de contribuir a reduir els efectes econòmics derivats de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

L’Ajuntament d’Inca ha acordat que mantindrà derogada l’ordenança fiscal reguladora de les taxes municipals per l’ocupació de sol públic. D’aquesta manera, durant el pròxim 2022 els bars, cafeteries i restaurants no hauran de pagar per instal·lar les seves terrasses. Tampoc hauran d’abonar aquesta taxa els quioscos, els taxis i les atraccions de fires.

2022 els bars, cafeteries i restaurants no hauran de pagar per instal·lar les seves terrasses. Tampoc hauran d’abonar aquesta taxa els quioscos, els taxis i les atraccions de fires.

«L’objectiu d’aquesta mesura, i totes les que hem anat adoptat, és ajudar al teixit econòmic i productiu de la nostra ciutat i que pugui recuperar-se tan aviat com sigui possible, després d’uns mesos molt complicats a causa de la pandèmia. Des del primer moment, hem fet un esforç per posar en marxa accions àgils i eficients que ajudin directament a pal·liar els efectes de la crisi.», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

En aquest sentit, recordar que l’Ajuntament d’Inca va aprovar, el passat mes d’abril de 2020, la derogació de l’ordenança fiscal de la taxa per ocupació de via pública. Per tant, durant els 2020 només es liquidà el període de l’1 de gener al 13 de març als autònoms i empresaris. Així doncs, els bars, cafeteries, restaurants i quioscos tampoc han abonat aquesta taxa durant 2021, així com tampoc ho faran durant 2022.

D’altra banda, les atraccions de fires, que han estat també un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19, enguany tampoc hauran de pagar la taxa per poder muntar durant les Fires i el Dijous Bo. Així mateix, s’ha acordat que el pròxim 2022 el rebut tampoc es passarà a cobrament.

Aquesta acció s’emmarca en el pla Reiniciam Inca, impulsat amb la finalitat de reactivar l'activitat econòmica i social del municipi i contribuir a pal·liar els efectes derivats de la COVID.19.

A més d’aquesta ajuda a petits empresaris i autònoms, l’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa important mesures fiscals per tal de suspendre i flexibilitzar el cobrament de taxes i tributs municipals. D’altra banda, també està previst el llançament de 5 noves línies d’ajudes i subvencions durant el 2022, dirigides a restauradors, comerciants i empresaris.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo