La exposición «Mallorca en casa 2020" llega a Inca.
La exposición «Mallorca en casa 2020" llega a Inca, instalada en la avenida de los Reyes Católicos se podrá visitar hasta el 18 de noviembre
De este modo, hemos querido rendir un pequeño homenaje a todas aquellas personas, colectivos, sectores y empresas que contribuyeron de manera desinteresada en el bienestar comunitario y sumaron esfuerzos
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/10/2021 - 08:28:18
«Mallorca en casa 2020". La muestra, promovida por la agencia Mallorca Global y Mallorca Caprice, es un relato visual de cómo se vivió el confinamiento y la crisis generada por el Covid-19 en las Islas Baleares.

La exposición «Mallorca en casa 2020" llega a Inca. En el marco de las Ferias de Inca, el Ayuntamiento de la localidad inaugura la exposición «Mallorca en casa 2020". La muestra, promovida por la agencia Mallorca Global y Mallorca Caprice, es un relato visual de cómo se vivió el confinamiento y la crisis generada por el Covid-19 en las Islas Baleares.

La exposición está compuesta por 20 paneles, de los cuales dos están dedicados exclusivamente a la capital del Raiguer. «De este modo, hemos querido rendir un pequeño homenaje a todas aquellas personas, colectivos, sectores y empresas que contribuyeron de manera desinteresada en el bienestar comunitario y sumaron esfuerzos para detener la pandemia. Una vez más, mi sincero agradecimiento a todos y todas », señala el alcalde de Inca, Virgilio Moreno.

«Mallorca en casa 2020" se ha instalado en la avenida de los Reyes Católicos y se podrá visitar hasta el 18 de noviembre, día que se celebra el Dijous Bo.

Así pues, la muestra recoge una selección de fotografías que conforman un testimonio colectivo sobre cómo todos y todas hemos vivido estos meses tan complicados. «Mallorca en casa 2020" se ha instalado en la avenida de los Reyes Católicos y se podrá visitar hasta el 18 de noviembre, día que se celebra el Dijous Bo.

Biel Pieras presenta el llibre «Inca en el segle XVII». El cronista oficial d’Inca, Gabriel Pieras Salom, va presentar ahir el seu nou llibre «Inca en el segle XVII» (vol I i II), editat per Lleonard Muntaner Editor. De nou, l’escriptor dedica una  obra a la seva ciutat i explica part de la història de la capital del Raiguer. Aquest llibre, en concret, està dedicat al segle XVII. 

«Durant tota la seva trajectòria, Gabriel Pieras ha realitzat una tasca molt important per descobrir i mostrar-nos la història d’Inca. Som molts els que desconeixíem el nostre passat i el de la nostra ciutat, i ho hem anat fent gràcies a ell i als trossets de la nostra història que ha anat compartint en les seves obres.», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Per la seva part, la regidora de Cultura, assenyala que «En Gabriel Pieras entén aquesta obra com un deure amb qui ens va fer camí al passat, per tal d’arrelar aquest camí amb el qual les futures generacions d’inquers i inqueres hauran de seguir fent, entenent millor el món des d’allò petit i local per a poder copsar allò més gran i universal.»

«Inca en el segle XVII» és un recull dels estims o cadastres d’aquella època, les audicions de comptes i els consells de la Universitat, entre altres documents, a través dels quals el cronista oficial de la ciutat d’Inca ens mostra com era la vida quotidiana de la gent d’Inca durant el segle XVII. D’aquesta manera, Gabriel Pieras ens dóna a conèixer la situació econòmica i social dels inquers i les inqueres a través dels valors dels béns, els oficis dels propietaris, els pagaments o la composició civil, entre altres detalls molt interessats. 

L’acte de presentació del llibre es va celebrar en el Casal de Cultura d’Inca i va comptar amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Cultura, Alice Weber;  el doctor en història i prologuista, Alexandre Reus; i l’editora Maria Muntaner. 

Fires d’Inca 2021. De forma paral·lela, ahir es va inaugurar també l’exposició de les obres de la 31a Trobada de Pintors i Pintores d’Inca. La mostra, instal·lada en el Claustre de Sant Domingo, es pot visitar avui dissabte de 10.30 a 13.30 h, i de 17.30 a 20.30; i diumenge de 10 a 13.30 h. 

Ambdós esdeveniments s’han dut a terme en el marc de les Fires d’Inca 2021. Aquest cap de setmana la capital del Raiguer celebra la Fira de la terra amb tot un complet programa d’activitats per a tots els públics. Un dels plats forts d’aquesta primera fira, És la X Trobada de Cossos d’Emergències, que enguany inclou un memorial a Juan Cifuentes. 

La programació completa es pot consultar aquí: https://incaciutat.com/firesinca2021. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado