Se difundirán en las redes sociales del Ayuntamiento de Manacor.
Campaña en Manacor dirigida a los comercios para recibir el distintivo Verde y ponerlo a la entrada del establecimiento desde hoy mismo
A partir del 25 de octubre recibirá la visita de una educadora ambiental de la fundación Rezero que le explicará todas estas actuaciones. Si tiene cualquier consulta antes o después de la visita
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/10/2021 - 11:56:19
Los que cumplen con estas características serán certificados como Comercio Verde y recibirán un distintivo para colocar a la entrada del establecimiento, se incorporarán a la web www.comercverd.cat

El Ayuntamiento de Manacor, con la colaboración de Rezero -Fundación Prevención Residuos y Consumo- inicia una campaña dirigida a los establecimientos comerciales del municipio para promover y difundir el comercio de proximidad y la compra sin envases. Esta actuación se enmarca en el Plan Local de Prevención de Residuos de Manacor que quiere ir más allá del reciclaje y trabajar para la prevención y reducción de los residuos en diferentes sectores del municipio.

La emergencia sanitaria que hemos vivido este año ha afectado fuertemente al comercio y nos ha hecho repensar su presencia en nuestra sociedad. Es por ello que queremos reivindicar y fomentar la importancia del comercio local a través de diversas actuaciones.

Esta actuación se enmarca en el Plan Local de Prevención de Residuos de Manacor que quiere ir más allá del reciclaje y trabajar para la prevención y reducción de los residuos en diferentes sectores del municipio.

Por un lado, Rezero visitará los comercios del municipio a partir del próximo 25 de octubre y certificará aquellos que ofrecen productos de proximidad, de comercio justo o de producción ecológica y aquellos que han reducido o sustituido los envases, ofreciendo productos a granel y promoviendo el uso de envases retornables.

Los que cumplen con estas características serán certificados como Comercio Verde y recibirán un distintivo para colocar a la entrada del establecimiento, se incorporarán a la web www.comercverd.cat y se difundirán en las redes sociales del Ayuntamiento de Manacor. De este modo podrán ser fácilmente identificados por todas aquellas personas que quieran hacer un consumo responsable. Esta certificación, que cuenta con más de 600 comercios en Cataluña, no tiene ningún coste extra por los comercios certificados.

Por la otra, se facilitará una guía con herramientas, consejos y alternativas para que todos los comercios puedan poco a poco aumentar la oferta responsable a su actividad, así como una formación específica para aquellos comercios interesados ​​en la transición hacia una oferta de productos más sostenibles.

A partir del 25 de octubre recibirá la visita de una educadora ambiental de la fundación Rezero que le explicará todas estas actuaciones. Si tiene cualquier consulta antes o después de la visita, no dude en contactar al correo [email protected]. Agradeciendo de antemano su colaboración, reciba un cordial saludo.

MANACOR, PRIMER MUNICIPI AMB COMERÇ VERD DE LES ILLES BALEARS. L'Ajuntament de Manacor certificarà, de la mà de Rezero, els comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció de residus i el producte local

L’Ajuntament de Manacor aposta pel consum responsable, local i sense residus i impulsa conjuntament amb Rezero una campanya per fomentar els comerços del municipi que permeten fer una compra amb criteris de sostenibilitat.

Cada vegada són més les persones que adopten models de consum més responsables amb el medi ambient, que compren sense envasos i d’una forma conscient. Però per fer aquest canvi cal informació i conèixer els comerços locals que permeten fer un consum responsable, lliures d’envasos o amb els mínims residus associats.

Per primera vegada a les illes Balears, s’identificaran els comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció d’elements d’un sol ús per tal de certificar-los com a Comerç Verd, una certificació sense cap cost pels comerços i que es va iniciar fa deu anys a Catalunya i compta ja amb uns 600 comerços certificats arreu del Principat. Ara, aquesta iniciativa fa el salt a les Illes Balears, i Manacor serà el primer dels municipis balears a unir-se a aquesta xarxa de comerços sostenibles.

A partir d'aquest dilluns 25 d’octubre, un equip d’educadores de la fundació Rezero visitarà els comerços i mercats del municipi certificant aquells establiments que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que han reduït o substituït els envasos, oferint productes a granel i promovent l’ús d’envasos retornables.

Els que compleixen amb algunes d’aquestes característiques seran certificats com a Comerç Verd, amb un distintiu a l’entrada dels establiments, la geolocalització en el mapa de www.comercverd.rezero.cat i la difusió a les xarxes socials. D’aquesta manera, podran ser fàcilment identificats per totes aquelles persones que vulguin fer un consum responsable.

A més d’identificar els comerços, la campanya també vol fer especial incidència en els hàbits de la ciutadania a l’hora de fer la compra. Per això, amb el propòsit d’eliminar els envasos d’un sol ús i fomentar l’ús d’elements reutilitzables per a la compra diària, es dissenyarà una guia de consum conscient amb informació, consells i alternatives per la ciutadania.

Aquesta campanya s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor aprovat fa uns mesos, que pretén fer una passa més enllà del reciclatge dels residus per treballar i impulsar la prevenció i reducció d’aquests en tots els sectors i àmbits municipals. A partir d’ara, fer un consum responsable a Manacor serà més fàcil.

"Que Medi Ambient i Comerç vagin de la mà és positiu perquè les qüestions ambientals han d'impregnar totes les àrees i accions municipals", ha assegurat del delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. Es tracta d'una iniciativa que "dóna visibilitat a la sostenibilitat, tant des del punt de vista del consumidor com del comerç", ha explicat la delegada de Promoció Econòmica, Maria Antònia Truyols.

Llodrà i Truyols han coincidit en què aquesta iniciativa contribueix al posicionament de Manacor com a capital de comarca comercial fomentant el comerç de proximitat, amb menys desplaçaments i emissions de CO2, impuls del producte local i la reducció de residus.

"Desitjam que aquesta certificació pugui contagiar altres comerços que es plantegin fer el salt i oferir i facilitar aquesta oferta més sostenible i conscient", ha conclòs la coordinadora de Rezero a les Illes Balears, Roser Badia.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo