Purpurina Editorial edita el primer llibre de poemes i gloses
Presentació del Llibre “Meu” d’Andreu Matamalas Fons. Poemes i gloses dijous dia 23 de juny a les 19,30h. Al pati de la Institució Pública Antoni Maria Alcover de Manacor
El pròleg, escrit per Maribel Servera, mestra i presidenta de l’Associació de Glosadors de Mallorca, destaca que “sempre és la reflexió individual, la pràctica constant i decidida, i la passió inescrutable vers una activitat
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/06/2022 - 12:38:00
L´autor: Andreu Matamalas Fons (Manacor, 1974). Alliberat per l’acció de les paraules, el seu primer amor foren les gloses i els glosadors. Forma part de l’Associació de Glosadors de Mallorca, tot i que mai no ha glosat en públic.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE. “Meu” d’Andreu Matamalas Fons. Poemes i gloses. Presentació: Dijous dia 23 de juny a les 19,30h. Al pati de la Institució Pública Antoni Maria Alcover (Carrer del Pare Andreu Fernández, 12. Manacor). Intervendran: L´autor, Andreu Matamalas; l´editora de Purpurina Editorial, Marga Serrano; na Margalida Rosselló, que presentarà el llibre, i na Cati Eva Canyelles, glosadora, que improvisarà unes gloses a partir dels poemes de l’autor.

Purpurina Editorial edita el primer llibre de poemes i gloses des de l´inici de la seva trajectòria. I torna apostar agosarada per l’edició d’obres d’autors novells. Aquest llibre “Meu” és la primera obra del manacorí Andreu Matamalas Fons. “Meu” és el resultat, sens dubte, de la constància en el fet d’escriure i escriure, tasca importantíssima per a la reflexió i la maduresa personal. Gràcies a aquesta tasca personal, Purpurina editorial va proposar a l’autor aturar i publicar la seva primera obra poètica.

Aquest llibre “Meu” és la primera obra del manacorí Andreu Matamalas Fons. “Meu” és el resultat, sens dubte, de la constància en el fet d’escriure i escriure, tasca importantíssima per a la reflexió i la maduresa personal.

L’autor presenta amb aquest llibre, diversos poemes i gloses en els que crea una bellesa personal i especial a partir de les paraules més senzilles; nues, en ocasions, per a convertir vers rere vers en una creació poètica senzillament extraordinària. I ho fa amb la valentia de mostrar-se així, nuu, perquè, gelós de les seves paraules, ha donat la passa de compartir-les amb aquesta publicació reivindicant, recordant, com diu el títol, que una vegada aquests versos foren seus, fins que li ha arribat el moment de publicar, de compartir. Per tant, tenim aquí una obra íntima, personal i tractada editorialment amb la delicadesa que n’Andreu demostra amb cada paraula escrita. Amb “Meu”, Matamalas cerca trobar una explicació al pas del temps i al que suposa viure amb una data límit.

El pròleg, escrit per Maribel Servera, mestra i presidenta de l’Associació de Glosadors de Mallorca, destaca que “sempre és la reflexió individual, la pràctica constant i decidida, i la passió inescrutable vers una activitat, allò que fa que hom en descobreixi els secrets i millori en el seu exercici dia rere dia. Això ha fet n’Andreu: escriure, escriure i tornar a escriure.”

L´autor: Andreu Matamalas Fons (Manacor, 1974). Alliberat per l’acció de les paraules, el seu primer amor foren les gloses i els glosadors. Forma part de l’Associació de Glosadors de Mallorca, tot i que mai no ha glosat en públic. Amb aquest primer recull de poemes s’arrisca a mostrar la part més íntima de si mateix: l’escriptura. Entre altres premis de glosa escrita, va guanyar la Rosa d’Or del premis Castellitx d’Algaida l’any 2017, amb l’obra Exili. Amb “Meu” cerca trobar una explicació al pas del temps i al que suposa viure amb una data límit.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado