Actualment, les administracions estan experimentant un procés de modernització
El Punt d’Informació Únic (PIU) de l’Ajuntament d’Inca amplia els seus serveis i ara també donarà suport a la gent gran en la realització de tràmits i gestions
«El nostre objectiu és facilitar el dia a dia de la gent gran i oferir-los la informació i l’ajuda que necessitin per millorar la seva qualitat de vida i exercir els seus drets», explica la regidora de Serveis Socials
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/07/2022 - 03:16:00
Ajuntament d'Inca va decidir posar en marxa un servei que actuàs com a punt unificat d'informació relacionada amb mesures i ajudes destinades a particulars, famílies i empreses iniciades com a resposta progressiva

Inca posa en marxa un servei d'informació i acompanyament a la gent gran per ajudar-los a combatre la bretxa digital. El Punt d’Informació Únic (PIU) de l’Ajuntament d’Inca amplia els seus serveis i ara també donarà suport a la gent gran en la realització de tràmits i gestions. Així mateix, des del PIU també s'assessorarà, informarà i acompanyarà a la gent gran del municipi en el seu dia a dia, per ajudar-los a fer front a aquelles dificultats que suposa la bretxa digital.

Actualment, les administracions estan experimentant un procés de modernització i digitalització que està orientat a persones que dominin les noves tecnologies i molt sovint es pot deixar enrere a les persones d’edat avançada. Per aquest motiu, el consistori de la capital del Raiguer ha posat en marxa aquest nou servei, el qual neix amb la finalitat de contribuir a eliminar les barreres entre els inquers i inqueres i l’administració electrònica i ajudar-los a vèncer els obstacles tecnològics o evitar llargues cues.

Únic d’Inca. Per això, han de telefonar al 971 100 025 o enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected] El servei d’atenció, assessorament i acompanyament s’ofereix tan de manera telefònica com presencial.

«El nostre objectiu és facilitar el dia a dia de la gent gran i oferir-los la informació i l’ajuda que necessitin per millorar la seva qualitat de vida i exercir els seus drets», explica la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Antònia Pons.

Per tant, totes aquelles persones grans que precisen suport per desenvolupar qualcun dels tràmits o gestions per accedir a recursos, serveis o ajudes, poden dirigir-se des d’avui mateix al Punt d’Informació Únic d’Inca. Per això, han de telefonar al 971 100 025 o enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected] El servei d’atenció, assessorament i acompanyament s’ofereix tan de manera telefònica com presencial.

Finalment, cal destacar que el PIU va néixer en el marc de la crisi sociosanitària produïda per la COVID-19, quan l'Ajuntament d'Inca va decidir posar en marxa un servei que actuàs com a punt unificat d'informació relacionada amb mesures i ajudes destinades a particulars, famílies i empreses iniciades com a resposta progressiva a les noves demandes socials i econòmiques de la població.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado