Mentre que la Fundació de Suport al Desenvolupament i Foment del Turisme
Continuen les obres de restauració del futur museu arqueològic de Son Fornés a Montuïri: Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, finança part del projecte amb una aportació de 500.000 €
Actualment, es negocia entre el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona la constitució d’una fundació que aculli tot el projecte.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 07/10/2022 - 04:01:00
Consell, Catalina Cladera, ha destacat que “Son Fornés és un projecte molt esperat i farà del jaciment un referent de categoria internacional. Montuïri i Mallorca guanyaran un espai de referència

Continuen les obres de restauració del futur museu arqueològic de Son Fornés. El Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, finança part del projecte amb una aportació de 500.000 euros.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern autonòmic, Mercedes Garrido, juntament amb altres representants institucionals han visitat avui les obres del futur museu arqueològic de Son Fornés, a Montuïri.

Per la seva banda, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha insistit en el fet que “el futur museu arqueològic de Son Fornés contribuirà a dinamitzar l’economia local de Montuïri.

L’arquitecte del projecte de restauració de les cases de Son Fornés, Durval Dias Junior, ha ofert als representants de les institucions autonòmica, insular i local una visita per explicar l’estat de les obres. Aquestes van començar el març de 2022 i tenen un període d’execució de 12 mesos.

Les obres són finançades per les tres institucions i també per una organització privada. El Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, hi aporta 500.000 euros. El Govern de les Illes Balears també hi destina la quantitat de 500.000 euros provinent de l’impost de turisme sostenible.

Mentre que la Fundació de Suport al Desenvolupament i Foment del Turisme (FUNDATUR) hi contribueix econòmicament amb 410.000 euros. Finalment, l’Ajuntament de Montuïri hi inverteix 90.000 euros. La suma total ascendeix a 1.500.000 d’euros.

Durant la visita, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que “Son Fornés és un projecte molt esperat i farà del jaciment un referent de categoria internacional. Montuïri i Mallorca guanyaran un espai de referència en investigació i difusió del nostre patrimoni”. La presidenta també ha volgut remarcar aquest projecte com un “exemple de col·laboració institucional”.

Per la seva banda, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha insistit en el fet que “el futur museu arqueològic de Son Fornés contribuirà a dinamitzar l’economia local de Montuïri. D’una manera respectuosa amb el resident, amb l’entorn i amb la cultura. Així, el turista cultural reforça la idea de turisme de qualitat”. Actualment, es negocia entre el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona la constitució d’una fundació que aculli tot el projecte.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado