Un canvi en el model de mobilitat i una aposta ferma pel transport públic
L'encontre ciutadà de Podem Manacor, Felanitx i Son Servera es compromet amb els projectes ferroviaris del Llevant i la limitació de vehicles de lloguer
Durant l'assemblea, els candidats a les batlies dels municipis de Manacor, Son Servera i Felanitx han volgut fer un repàs als assoliments aconseguits durant la legislatura. Així, Carles Grimalt, regidor de Podemos
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/01/2023 - 04:11:00
Iván Sevillano, candidat de Podem a presidir el Consell de Mallorca: "Estem orgullosos de la feina realitzada en aquesta legislatura, però encara queda molt.

L'encontre ciutadà de Podem Manacor, Felanitx i Son Servera es compromet amb els projectes ferroviaris del Llevant i la limitació de vehicles de lloguer. Iván Sevillano, candidat de Podem a presidir el Consell de Mallorca: "Estem orgullosos de la feina realitzada en aquesta legislatura, però encara queda molt.

Necessitem un canvi de mobilitat i fer una aposta ferma per la xarxa ferroviària de l'illa; el PSIB-PSOE ho ha d’entendre i acompanyar-nos en aquesta tasca" A la IV Assemblea Oberta a la Ciutadania que s'ha celebrat aquest matí al Molí d'en Polit, en Manacor, han participat, Carles Grimalt, Francesc Riera i Juan Diego Vidal, caps de llista dels municipis de Manacor, Son Servera i Felanitx, respectivament, i la portaveu adjunta d'Unidas Podemos al Parlament i integrant de la llista per la propera legislatura, Esperança Sans

Els regidors de Podem als ajuntaments dels municipis de Manacor, Son Servera i Felanitx, Carles Grimalt, Francesc Riera i Juan Diego Vidal Jonquera, respectivament, han participat aquest matí a la Trobada Oberta

Un canvi en el model de mobilitat i una aposta ferma pel transport públic. Els regidors de Podem als ajuntaments dels municipis de Manacor, Son Servera i Felanitx, Carles Grimalt, Francesc Riera i Juan Diego Vidal Jonquera, respectivament, han participat aquest matí a la Trobada Oberta a la Ciutadania sota el títol La teva força transforma; un encontre en el qual també han intervingut el candidat de Podemos al Consell de Mallorca i actual conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i la portaveu adjunta d'Unidas Podemos al Parlament i integrat de la llista per a la pròxima legislatura, Esperança Sans.

Durant l'assemblea, els candidats a les batlies dels municipis de Manacor, Son Servera i Felanitx han volgut fer un repàs als assoliments aconseguits durant la legislatura. Així, Carles Grimalt, regidor de Podemos a l'ajuntament de Manacor, ha destacat el treball fet perquè per primera vegada "estigui arribant aigua potable al municipi". "Però del que més orgullosos ens sentim és de poder haver obert la fossa de Son Coletes i retornar les restes de les víctimes als seus familiars i així dignificar la seva memòria. Amb especial record a Aurora Picornell i les Roges del Molinar".

L'objectiu de la pròxima legislatura, segons Grimalt, serà fer un pas més entorn de la mobilitat sostenible. "Necessitem més carrils bici municipals per a facilitar els desplaçaments als nostres veïns i veïnes i així dependre menys del vehicle privat". Per la seva part, Francesc Riera, cap de llista de Podem a la batlia de Son Servera, ha reivindicat la necessitat que el municipi solucioni la recollida de fems i residus, "perquè fa quatre anys que l’equip de govern actual fa feina sense contracte i això no es pot permetre", ha dit.

A més, Riera ha fet un repàs per altres problemes que arrossega Son Servera, com és el de la massificació de vehicles durant la temporada turística. "Creiem que és necessari per facilitar la vida als nostres veïns apostar per aparcaments soterrats que no suposin el consum de més territori i a la mateixa vegada contribuir així a la pacificació del municipi".

Juan Diego Vidal Jonquera, candidat del partit morado al consistori de Felanitx, ha insistit en la necessitat de solucionar "el greu problema de fuga d'aigua de la xarxa municipal". "A més -ha incidit- Felanitx està molt brut i és necessari donar una resposta ràpida". "Solucionar els problemes de mobilitat i la xarxa de transport públic és un repte vital per la legislatura vinent".

Després de la intervenció dels tres candidats a les batlies de Manacor, Son Servera i Felantitx, ha arribat el torn de paraula de l'actual conseller de Mobilitat i Infraestructures i candidat de Podemos al Consell de Mallorca, Iván Sevillano, que ha recordat que des del seu departament s'ha fet una aposta per canviar el model de carreteres. "Estem molt orgullosos d’haver pogut demostrar en aquesta legislatura que es podien gestionar les carreteres amb una altra sensibilitat.

La nostra política no ha estat la de fer més vies perquè hi hagi més cotxes sinó la de conservar i reforçar la xarxa secundària i implantar mesures que reduesquin el nombre de cotxes a les carreteres per fer més sostenible el dia a dia dels mallorquins i mallorquines". En aquest sentit, Sevillano ha valorat la creació del carril Bus-VAO i la reducció a 80 quilòmetres/hora en la Via de Cintura, i ha volgut recordar que, "aquestes han estat polítiques valentes, que sense Podem governant al Consell de Mallorca no s’hi haguessin pogut desenvolupar mai”.

Molt al nostre pesar, encara no tenim les competències per a regular el transport públic, però les tindrem a la pròxima legislatura i podrem fer el que anem demanant i reivindicant fa anys, com és la recuperació dels projectes de tren pel Llevant de l’Illa, com són el tren Palma-Llucmajor-Campos-Ses Salines-Santanyí-Felanitx-Manacor i el conegut com el tren de Llevant (Manacor-Artà), així com la limitació i regulació d'entrada de vehicles de lloguer a l'illa". El conseller ha emfatitzat “que no podem continuar patint aquesta situació que perjudica el benestar de vida dels ciutadans de l’illa, batent rècords de massificació any darrere any. El que volem és regular l’entrada de vehicles a l’illa per millorar la qualitat de vida de mallorquins i mallorquines”.

Impuls al sector ramader del Llevant i garantir l'accés a l'habitatge Per la seva banda, la portaveu adjunta d'Unidas Podemos al Parlament, Esperança Sans, ha fet un repàs a algunes de les fites del partit al Govern Balear. Entre altres, Sans ha volgut recordar la implantació dels bons comercials i el reconeixement de comerços emblemàtics al municipi de Manacor, així com la compra de parcel·les industrials a Felanitx per "promoure la indústria local amb naus més petites".

"També hem impulsat la cooperativa lletera, que afectarà de manera positiva al municipi felanitxer, i la reobertura de l’escorxador de Manacor, amb el que donaren un impuls al sector ramader del Llevant". Entre els reptes de futur, Esperança Sans ha ressaltat la importància de garantir l'accés a l'habitatge a preus accessibles i evitar l'especulació urbanística. Ja al torn obert de paraula, els assistents han volgut recalcar la importància que l'Esquerra faci feina plegada, per tal d'impedir que el feixisme arribi als governs i com reforçar la comunicació perquè arribi a la ciutadania totes les fites assolides per la formació morada.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


4
1
Petra Coll
Per lo que han quedat... Esper que mes prest que tard aquesta gentusa hagi de tornar a la cloaca infecta de vagos de la qual sortiren.
Radfem
Menudo campo de nabos. Todos los cabezas de lista son señoros. O es que se van a autopercibir mujeres?
Pablo
Guau, que gran asamblea ciudadana. Los estómagos agradecidos y para de contar. Por suerte os queda poco de jodernos la vida.
Joan
Vaja quina banda que sou... de circo... vagos tots... esper que no torneu a governar pus mai