Los criterios del Gobierno Local entroncan con varias demandas
S'Illot se beneficia de los Remanentes con más de 1 millón de €, Cala Murada con 100.000 €, Porto Cristo 200.000 € y Cala Varques tendrá parking; Y las peticiones de Francesc Gil Rigo
De los más de 7 millones de euros previstos para inversiones se pretende construir la nueva escoleta de S'Illot, casi 700.000 euros, reforma del local de la Tercera Edad, alrededor de 150.000 euros
AGENCIA MANACORNOTICIAS 29/03/2023 - 04:18:00
Los remanentes llegan a la homologación del Matadero Comarcal de Manacor con casi 2,5 millones de euros y la reposición de nuevas tuberías del agua corriente, del grifo y red general de Manacor que tendrá sobre 2 millones

Los remanentes económicos del Ayuntamiento de Manacor para 2023 atienden numerosas demandas de la localidad urbana y turística de S'Illot, todo es así que quienes han conocido las inversiones han mostrado una gran satisfacción, incluso se ha escapado un “ya era hora, nos tocaba”.

De los más de 7 millones de euros previstos para inversiones se pretende construir la nueva escoleta de S'Illot, casi 700.000 euros, reforma del local de la Tercera Edad, alrededor de 150.000 euros, un Plan de Embellecimiento con más de 200.000 euros, eso suma más de 1 millón de euros.

En Porto Cristo también llegan los Remanentes del presupuesto de este año porque se ejecutarán las prometidas obras de la Avenida de los Pinos, serán más de 200.000 euros, una completa rehabilitación

En Porto Cristo también llegan los Remanentes del presupuesto de este año porque se ejecutarán las prometidas obras de la Avenida de los Pinos, serán más de 200.000 euros, una completa rehabilitación para la importante avenida. El dinero de las fachadas 500.000 euros también podrán acogerse S'Illot y Porto Cristo, cantidad superior al medio millón de euros. Nos dicen desde el Gobierno Local que también Cala Murada tiene inversiones más de 100.000 euros para la Avenida principal. Se construirá el nuevo parking de Cala Varques con una previsión de obras de más de 1 millón de euros.

Los remanentes llegan a la homologación del Matadero Comarcal de Manacor con casi 2,5 millones de euros y la reposición de nuevas tuberías del agua corriente, del grifo y red general de Manacor que tendrá sobre 2 millones de euros y tener nuevos los tubos para cuando sea potable el líquido elemento.

A este dinero hay que sumarle las inversiones propias del presupuesto general donde hay más de 4 millones de euros. Serán más de 11 millones de euros para el 2023. Los criterios del Gobierno Local entroncan con varias demandas ciudadanas muchas de ellas de hace años.

En Francesc Gil Rigo, amb DNI 41515......., com a President de l'Associació de Veïns de Porto Cristo. Volem recordar que el 15 de juny de 2022 vàrem presentar una instància dirigida al Batle de l'ajuntament sol·licitant informació respecte a diversos punts d'interès per a Porto Cristo, i a dia d'avui encara esperam una resposta i una explicació. En concret:

1. Demanàrem quines previsions contempla el PGOU per fer aparcaments. Se'ns informà que només al c/ Navegants. L'Associació ho qualificà de totalment insuficients. Passat tot aquest temps, cal pensar que l'ajuntament ha pogut estudiar aquest tema i fer qualque previsió. Volem saber quines previsions.

2. Plantejàrem la necessitat de senyalitzar el camí per arribar als aparcaments existents. Així com senyalitzar l'existència d'un bany públic a l'aparcament de la plaça de S'Aljub. Ho hem reiterat diverses vegades i no està fet. Per quan?.

3. De comú acord amb l'ajuntament vàrem realitzar el “Procés Participatiu de la Plaça del Sol i la Lluna”, i les 59 propostes forem presentades ala registre de l'ajuntament el dia 19 de juny de 2022. Ara, amb el pressupost de 2023 aprobat, quines es posaran en marxa?

4. Sol·licitàrem informació de com estan els tràmits per recuperar el Punt Verd. I la ciutadania de Porto Cristo necessita saber.

5. Sol·licitàrem informació de com està el projecte, previsions,,. Etc per disposar de l'escola de 0 A 3 anys i la sala de teatre anexa.

6. Vàrem insistir en la necessitat de fer més esforços per trobar un lloc on poder impartir la FP de Manteniment d'Embarcacions. És molt necessari.

7. Vàrem insistir en la necessitat de posar “franges limitadores” de velocitat al barri de Sa Torre, lloc habitual per fer carreres i on es circula a molta velocitat. La petició havia estat feta el maig de 2021. Ens varen comunicar que el 2022 no es faria. I aquest 2023? Per quant, l'estiu se'ns tira al damunt. Aquestes són les qüestions plantejades el 2022, aviat farà un any. I seguim demanant explicacions. A més a més, plantejam

1. Quan sortirà a licitació la redacció del projecte de clavegueram de la 1ª línia, a fi de resoldre un problema molt greu.

2. Reiteram la necessitat de què el transport públic pugui circular per Bordils amb la finalitat de deixar sense servei la població que viu a baix.

3. Hem sabut que Obres de Ports no ha executat el projecte tal com estava redactat. Quin són els motius? Què ha fet l'ajuntament per garantir la seva execucio

4. Quan es posarà la senyalització definitiva al c/ Bordils i Costa d'en Blau? Fa molts mesos que l'obra està acabada. Que els veïnats haguem de veure les tanques antiestètiques de fa... És una imatge cutre, cutre. És d'un abandonament...

5. L'empedrat del c/ Mar està en bastant mal d'estat, i és conseqüència de l'increment de ràfic per la prohibició de circular pel c/ Bordils. Quan es posarà fil a l'agulla? Ha passat molt de temps i tocaria està resolt.

6. Cal reconèixer que la neteja deixa monlt que desitjar. Cal que l'ajuntament pitgi l'empresa concessionària.

7. Fa anys que a la plaça de S'Aljub hi ha quatre boques de fems inutilitzades i tapades amb uns plàstics. Demanam que es desmuntin i es deixi en condiicions.

8. En general el manteniment és molt deficient i cal una actuació decidida. La sensació que tenim és “d'arrancada de bou i aribada d'ase”. No perquè hi hagin eleccions el maig s'ha de deixar de fer el que cal. A l'espera d''una resposta aprofit l'avinentesa per saludar-lo, i com sempre, a la seva disposció. Porto Cristo a 27 de març de 2023, Francesc Gil Rigo, President. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Toni
No no es es fer coses ,lo important és mantenir les que ja estan fetes!!!!( Supos que els membres de la ajuntament mantenen casseva en bones condicions) perquè mai fan el mateix amb el poble?