Nova Editorial Moll
L’editorial Moll expressa el seu condol per la mort del professor Grimalt, “un gegant de la nostra llengua i de la nostra cultura”
El professor Grimalt va iniciar la seva relació amb l’editorial Moll en publicar el 1965 el seu primer llibre.
AMN 23/08/2024 - 16:14:26

L’editorial Moll expressa el seu condol per la mort del professor Grimalt, “un gegant de la nostra llengua i de la nostra cultura”

Nova Editorial Moll i la Institució Francesc de B. Moll expressen el seu condol per la mort de Josep Antoni Grimalt, el ‘professor Grimalt’, com era popularment conegut, un gegant de la nostra llengua i de la nostra cultura, per la seva tasca extraordinària en l’estudi i la divulgació de la literatura en català i, sobretot, de les rondalles mallorquines recopilades per Antoni Maria Alcover, que aviat seran declarades Patrimoni Immaterial pel Consell de Mallorca.

El professor Grimalt va iniciar la seva relació amb l’editorial Moll en publicar el 1965 el seu primer llibre, Història d’una dama i un lloro, del qual Joan Mascaró va destacar, adreçant-se a Francesc de B. Moll, les seves “paraules clares i pures de Mallorca, descripcions molt ben fetes, humorisme i comprensió de la vida”. Més recentment, el 2022, Josep A. Grimalt, conjuntament amb Jaume Guiscafré, va culminar trenta anys de feina d’estudi rondallístic amb la publicació del novè i darrer volum de l’edició comentada de l’Aplec de Rondaies Mallorquines d’en Jordi des Racó, a càrrec de Nova Editorial Moll.

Nova Editorial Moll i la Institució Francesc de Borja Moll volen destacar, també, el tarannà senzill i amable de Josep Grimalt, la seva bonhomia i la seva excepcional disposició a participar, sempre, en qualsevol iniciativa en favor de la nostra llengua i de la nostra cultura. El buit que deixa el professor Grimalt serà molt difícil d’omplir en l’univers dels amants de Mallorca, de la cultura popular i de la llengua catalana.

 

Reciente
Visto
Comentado