EUIB
ESQUERRA UNIDA DEMANA AL CONGRÉS PER ELS REFUGIATS D’OPEN ARMS
4 diputats d’Esquerra Unida demanen al congrés sobre els 160 refugiats que Open Arms va recollir fa 11 dies.
premsaeuib 14/08/2019 - 12:57:04

ESQUERRA UNIDA DEMANA AL CONGRÉS PER ELS REFUGIATS D’OPEN ARMS

4 diputats d’Esquerra Unida, (Eva García Sempere, Roser Maestro Moliner, Alberto Garzón i Enrique Santiago) demanen al congrés sobre els 160 refugiats que Open Arms va recollir fa 11 dies.

Ahir dilluns dia 12 d’agost, Esquerra Unida, es preocupava pel rescat humanitari d’Open Arms, que fa 11 dies des de que la seva tripulació va rescatar a 160 persones, salvant-lis la vida, sense que cap estat de la Unió Europea els hagi oferit un port segur on poder desembarcar.

IU-EU va recriminar a l’estat que «no hi ha cap dubte de que els estats membres de la UE, són dels més rics del món, tenim capacitat econòmica, tècnica i solidaria per donar cabuda a les 160 persones que foren rescatades».

Així mateix el coordinador general d’Esquerra Unida a les Illes Balears, Juanjo Martínez ha afegit «És intolerable que els estats de la Unió Europea mirin cap a una altre banda, en vers de posar-se a treballar per evitar aquesta tragèdia diària davant les nostres costes. Per això volem instar al govern de les Illes Balears i a l’estat espanyol que no podem consentir-ho més». Així com afirmar que «EUIB treballarà a totes les institucions per sol·licitar a totes les administracions que treballin per evitar més morts.»

Les preguntes formulades foren les següents:

- Ha mediat l’estat espanyol amb la UE per que actuï en favor d’Open Arms i les 160 persones que han salvat?

- S’ha oferit en aquesta ocasió el govern de l’estat espanyol com a port segur per a Open Arms?

- Ha possibilitat l’estat espanyol l’arribada a aigües del nostre territori a Open Arms?

- Ha realitzat l’estat espanyol les accions diplomàtiques que s’esperen d’un executiu progressista per negociar amb altres estats del mediterrani en l’ajuda dels rescatats per Open Arms?


Reciente
Visto
Comentado