El PI
Salas: “L’impost de successions s’hauria de suprimir completament, no només entre pares i fills”
El Pi-Proposta per les Illes aposta per anar més enllà de la mesura del Govern Prohens i erradicar aquest impost completament.
el-pi.com 18/07/2023 - 19:17:39

Salas: “L’impost de successions s’hauria de suprimir completament, no només entre pares i fills”

El Pi-Proposta per les Illes aposta per anar més enllà de la mesura del Govern Prohens i erradicar aquest impost completament.

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSaposta per l’erradicació total de l’impost de successions i donacions i anar una passa més enllà que el Govern de Margalida Prohens. “No basta llevar l’impost entre pares i fills, també s’ha de llevar entre concos i nebots, que per a molts són com autèntics pares o fills. Aquesta és una primera passa, però és una llàstima no fer-la completa senyora Prohens”, ha assegurat el portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Salas.

La formació ja havia anunciat durant la campanya electoral que si estava en les seves mans eliminaria l’impost de successions entre familiars per a tots els graus de parentesc. “Compartim amb el PP l’eliminació d’aquest impost, però pensam que queda curt. Ja que han fet la passa, haurien de llevar entre tots els graus de parentesc”, insisteix Salas.

Què passa si un conco meu no té fills i em deixa l’herència perquè em considera com un fill? He de pagar una tracalada de doblers per una cosa que el meu conco ha pagat tota la vida”, explica Salas. “De fet, moltes herències no es reben per l’alt valor tributari que han de pagar. Hem de donar continuïtat i que es conservin els patrimonis familiars”, recorda el conseller insular.

No pot ser que els béns que han tributat tota la vida, que han estat comprats i conservats de generació en generació hagin de tornar a pagar per passar a mans dels seus familiars, siguin del grau que siguin. No té cap sentit”, assegura Salas.

En moltes ocasions el valor cadastral dels immobles és tan alt que els hereus no poden fer front i no poden acceptar l’herència per falta de doblers i s’han d’hipotecar o vendre part del seu patrimoni. Això sí que fa que els mallorquins s’empobreixin”.

En aquest mateix sentit, Salas assegura que l’eliminació d’aquest impost facilitaria també l’accés a l’habitatge de molts de mallorquins. “Si s’elimina aquest impost, molts de joves podrien rebre un immoble dels seus pares, padrins o tiets, i podrien establir així la seva primera residència”.

Salas reclama a Prohens que faci una passa més i elimini l’impost de successions entre familiars de tots els graus de parentesc i no només entre pares i fills.

 

Reciente
Visto
Comentado