Els artistes convidats tendran una zona pròpia, basada en un projecte....
L'associació Comunitart i l'Ajuntament d'Inca organitzen del 28 al 30 d'abril el primer festival Inca Street Art i El Pancaritat al Puig de Santa Magdalena aposta per la participació popular
«De nou tenim un servei gratuït d'autocar de 10 a 18 hores des de l'inici de l'av. dels reis catòlics i des de la plaça del lledoner fins al puig i tornada», ha explicat Peña.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/04/2017 - 14:22:00
Aquesta primera edició consistirà en un seguit d'intervencions professionals al carrer, comissariades per l'associació Comunitart, emmarcades dins un ambient festiu i un concurs alternatiu obert.

L'art urbà serà el protagonista del primer festival Inca Street Art. L'associació Comunitart i l'Ajuntament d'Inca organitzen del 28 al 30 d'abril el primer festival Inca Street Art. A la presentació hi ha estat presents el Batle, Virgilio Moreno, el tinent de Batle de Cultura, Antoni Rodríguez, el regidor de Joventut, Sebastià Oriol, el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Peña i els membres de l'associació cultural.

Aquesta primera edició consistirà en un seguit d'intervencions professionals al carrer, comissariades per l'associació Comunitart, emmarcades dins un ambient festiu i un concurs alternatiu obert a tothom que hi vulgui participar. «Amb tot creiem que es pot obtenir un producte cultural que ha sortit de la iniciativa dels joves de la ciutat i que fomenta un tipus d'expressió molt popular a les ciutats», ha explicat Oriol

Els actes començaran el dissabte horabaixa Tradicional fogueró amb torrada gratuïta per a tothom i la ballada popular, a càrrec dels Revetlers des Puig d'Inca.

Els artistes convidats tendran una zona pròpia, basada en un projecte que han presentat. Aquest són: Joan Aguiló, ZON, Asier Guerrero, Fátima de Juan, Pere Banek i EMEA. El planter es completarà amb 3 artistes menys reconeguts que s'escolliran a partir d'un concurs previ. El dissabte 29 d'abril es farà un concurs de grafiti a la paret del polígon industrial a l'avinguda del Pla; els participants, prèvia inscripció, hauran de fer una intervenció tots al mateix mur.

El diumenge 30 d'abril es farà el lliurament de premis del concurs de grafiti, així com una taula rodona per tal de debatre i posar en comú la importància de l'art urbà amb un dinar per a tots els artistes. «Un dels objectius que ens hem marcat és la creació d'una ruta urbana: resultant de les intervencions ja existents i les que siguin fruit del festival per ser punt d'atracció de visitants», han explicat els portaveus de Comunitart.

El Pancaritat al Puig de Santa Magdalena aposta per la participació popular. S'ha presentat el programa del Pancaritat al Puig de Santa Magdalena del pròxim diumenge 23 d'abril a la sortida del municipi cap a la popular ermita. El Batle, Virgilio Moreno acompanyat de membres del Consistori i diferents associacions participants han expressat la satisfacció de poder donar el sus a unes festes molt estimades pels inquers. «Enguany continuam amb la idea que siguin els ciutadans els vertaders protagonistes de l'esdeveniment», ha explicat Antoni Peña, regidor de Participació Ciutadana.

Els actes començaran el dissabte horabaixa Tradicional fogueró amb torrada gratuïta per a tothom i la ballada popular, a càrrec dels Revetlers des Puig d'Inca. a més, trobada de ball en línia, a càrrec de germans Morro i cremada de roma l'esplanada de l'ermita. El diumenge hi haurà la concentració a la plaça de Santa Maria la Major a les 9.30 hores amb la repicada de campanes i la sonada de xeremies.

A les 11 hores la festa començarà a l'ermita amb els jocs populars infantils. Mentrestant, al migdia, començarà el XLVI Concurs de Paelles a l'esplanada d'abaix i la missa a l'oratori. L'horabaixa començarà amb la ballada popular, a càrrec dels Revetlers des Puig d'Inca. «De nou tenim un servei gratuït d'autocar de 10 a 18 hores des de l'inici de l'av. dels reis catòlics i des de la plaça del lledoner fins al puig i tornada», ha explicat Peña.

Comença al procés participatiu per a la creació de la RLT de l'Ajuntament d'Inca. L'empresa de consultoria que realitzarà el projecte de la relació de llocs de treball municipals – RLT – ha començat la tasca amb una sèrie de reunions amb representants municipals i dels treballadors. Es tracta d'una primera passa participativa per explicar els objectius del procés, així com el marc legal que s'ha de contemplar.

«El que es vol aconseguir és tenir un instrument de gestió i organització del personal en funció dels serveis que es volen donar i les condicions i els requisits de les tasques que s'ha de desenvolupar», ha comentat Sebastià Oriol, regidor de personal. Amb tot es crearà un document marc amb una part tècnica i una part jurídica. Durant aquestes primeres passes és necessari involucrar a tots els que formen part del Consistori per conèixer en profunditat els recursos. Paral·lelament s'ha de fer una feina encaminada a concretar els objectius dels serveis que s'adrecen als administrats. «Volem aconseguir que la gestió sigui eficient i eficaç i per això és important tenir una RLT», ha explicat Oriol. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado