D'aquesta manera el contacte entre ambdues parts s'intensificarà per donar resposta
Consumidors vulnerables: l'Ajuntament d'Inca i Endesa han arribat a un acord de col·laboració dintre del conveni marc de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)
Per part dels tècnics de Serveis Socials de l'Ajuntament es farà una valoració de la situació d'especial vulnerabilitat d'acord amb l'establert la mateixa normativa per tal de coordinar-se amb Endesa.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/04/2018 - 10:58:00
Per tal d'establir mecanismes de coordinació per evitar la suspensió dels subministraments bàsics als consumidors vulnerables, l'Ajuntament d'Inca i Endesa han arribat a un acord de col·laboració.

L'Ajuntament d'Inca signa un conveni amb Endesa pel tractament de consumidors vulnerables. Per tal d'establir mecanismes de coordinació per evitar la suspensió dels subministraments bàsics als consumidors vulnerables, l'Ajuntament d'Inca i Endesa han arribat a un acord de col·laboració dintre del conveni marc de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). El Batle d'Inca, Virgilio Moreno, el director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas, i la regidora de Serveis Socials, Maricarmen Oses han signat el conveni adreçat als residents a la capital del Raiguer. D'aquesta manera el contacte entre ambdues parts s'intensificarà per donar resposta ràpida als casos que es vagin plantejant.

Per part dels tècnics de Serveis Socials de l'Ajuntament es farà una valoració de la situació d'especial vulnerabilitat d'acord amb l'establert la mateixa normativa per tal de coordinar-se amb Endesa i Evitar la suspensió del subministrament d'electricitat en l'habitatge habitual. «La intenció del conveni, que s'adapta al nou marc legal amb el pagament de les factures elèctriques que té un termini establert en cinc mesos, és que cap persona en situació vulnerable no es quedi sense electricitat», ha explicat Oses. Així mateix, la companyia es compromet a realitzar conferències sobre el contingut de la factura elèctrica i la millora d'hàbits de consum, així com xerrades informatives a tècnics de serveis socials i reunions de seguiment de l'activitat amb les administracions públiques.

Inca s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori. Amb l’entrada d’Inca, ja són 22 els municipis que han cedit les competències a l’Agència de Defensa del Territori.

El Reial decret 897/2017, de 6 d'octubre, al qual es basa l'acord, preveu que les empreses comercialitzadores de referència podran subscriure convenis amb les administracions locals que estableixin els mecanismes de coordinació per evitar la suspensió de subministrament d'electricitat per impagament a aquests consumidors, amb l'objectiu que els serveis socials corresponents puguin prestar i acreditar mitjançant el corresponent certificat l'ajuda econòmica per al pagament de les factures.

Inca s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori. Amb l’entrada d’Inca, ja són 22 els municipis que han cedit les competències a l’Agència de Defensa del Territori. La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el batle d’Inca, Virgili Moreno, han signat l’adhesió del municipi a l’Agència de Defensa del Territori (ADT). A l’acte, també hi ha participat el director de l’ADT, Tomeu Tugores. 

Es tracta del primer municipi que signa el conveni després de l’entrada en vigor de la nova Llei d’urbanisme de les Illes Balears (LUIB).  A part d’Inca, els municipis que estan adherits a l’ADT són Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos i Manacor. 

A més, la LUIB va marcar que tot el sòl rústic protegit passava a ser competència directa de l’Agència. D’aquesta manera, hi ha una sèrie de municipis que tot el seu sòl rústic és protegit i, per tant, l’Agència hi actua directament. Aquests municipis són Banyalbufar, Deià, Escorca i Estellencs.  

El total de municipis als quals l’ADT hi exerceix les competències és de 26, pràcticament la meitat de l’illa. A part, Sencelles i Esporles ja han notificat a l’Agència que han aprovat l’acord d’adhesió al Ple municipal, que es farà efectiva en els propers mesos. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado