Durant el darrer any, setze joves d'entre 18 i 29 anys s’han format a Inca...
Des del Centre de Formació d'Inca s'han realitzat 2 programes d'ensenyament i ocupació per a joves amb un pressupost de 400.000 € i L'IMAS inverteix 4 milions € en convertir la residència Miquel Mir en un centre de referència
El setembre de 2018, els usuaris de la residència i centre de dia Miquel Mir foren trasllats a la residència Llar d'Ancians de Palma, també de titularitat i gestió del Consell de Mallorca, o reubicats en altres centres.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/01/2019 - 10:00:00
SOIB, i pel FSE a través del Programa Operatiu d'ocupació juvenil, i promoguts i gestionats per l'Ajuntament d'Inca. En total, han suposat una inversió de quasi 400.000 euros.

Des del Centre de Formació d'Inca s'han realitzat dos programes d'ensenyament i ocupació per a joves amb un pressupost de quasi 400.000 euros. Durant el darrer any, setze joves d'entre 18 i 29 anys s’han format a Inca en dos certificats de professionalitat de nivell 2, formació complementària i, alhora, han col·laborat a projectes municipals i amb entitats de la comarca. El Batle d'Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Formació i Ocupació, Alice Weber, han acompanyat al director General d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou, per acomiadar als joves i conèixer de primera mà l'experiència de participar en els programes mixts d'ocupació i formació.

Tots han coincidit a assenyalar la importància de la col·laboració d'empreses perquè permet conèixer la realitat de cada sector i millorar l'ensenyament. «Amb aquests programes hem complert un dels nostres objectius: que els alumnes-treballadors aconsegueixin un perfil laboral polivalent adaptat a les necessitats del mercat actual», ha comentat Weber. Ambdós programes estan cofinançats pel SOIB, i pel FSE a través del Programa Operatiu d'ocupació juvenil, i promoguts i gestionats per l'Ajuntament d'Inca. En total, han suposat una inversió de quasi 400.000 euros.

«Aquesta nova infraestructura, suposarà tenir un serveis sociosanitaris d’avantguarda a la nostra ciutat; a més un projecte que ha sortit del consens de totes les forces polítiques», ha expressat Moreno.

Els dos projectes mixts d'ocupació i formació, Inca Roda i Inca Aprèn, són una iniciativa del Centre de Formació d'Inca per tal de facilitar als joves un ensenyament teòric, completat amb una inserció laboral real. En l'execució dels projectes s'han duit a terme actuacions amb empreses amb les quals es tenen signats convenis de col·laboració, per tal de conèixer la realitat dels sectors vinculats amb la formació de l'alumnat-treballador.

Dins el programa Inca Aprèn s'han format amb els certificats de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure infantil i juvenil, i socorrisme en instal·lacions aquàtiques, a més de formació completaria amb anglès i carnet de manipulador d'aliments, tècnic de manteniment de piscines i desfibril·lador. Les actuacions principals d'aquest projecte s'han centrat a dur a terme activitats i tallers lúdic-educatius a les escoles públiques d'Inca.

Al programa Inca Roda s'ha oferit una formació en els certificats de professionalitat d'activitats de lleure infantil i juvenil i guia per itineraris en bicicleta, i la formació complementària d'anglès i carnet de manipulador d'aliments. Les obres socials s'han centrat a elaborar rutes en bicicleta, promoure la cultura i tradicions inqueres realitzant activitats lúdiques, donar suport a la Policia Local en el projecte educatiu d'Educació viària a les escoles d'Inca, fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport, realitzar taller d'hàbits saludables pels infants de les escoles públiques, fomentar la igualtat mitjançant tallers i activitats de dona i esport, i també l'elaboració d'un vídeo solidari.

L'IMAS inverteix 4 milions d’euros en convertir la residència Miquel Mir en un centre de referència a l’illa. La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver juntament amb el vicepresident de la institució, Javier de Juan s'han desplaçat avui fins a Inca per a donar a conèixer al batle, Virgilio Moreno, i a tota la corporació el projecte de reforma integral de la residència Miquel Mir d'Inca. Les obres suposaran una inversió de 4 milions d’euros per convertir les instal·lacions en un centre sociosanitari per a persones majors dependents de referència a Mallorca. «Aquesta nova infraestructura, suposarà tenir un serveis sociosanitaris d’avantguarda a la nostra ciutat; a més un projecte que ha sortit del consens de totes les forces polítiques», ha expressat Moreno.

El projecte de reforma integral de la residència Miquel Mir d'Inca comptarà amb 40 places residencials i 20 de centre de dia, i tendrà una durada de 18 mesos. Les obres, que es licitaran en els propers mesos, consistiran en la renovació de totes les habitacions, així com les zones comuns i la resta d'instal·lacions. D'aquesta manera, es mantindrà l'entrada actual com a accés principal a la residència, però es crearà un accés independent per al centre de dia. Pel que fa a les habitacions, s'ampliarà la mida de cadascuna d'elles i s'inclourà un bany accessible en totes, a més de millorar l'accessibilitat i suprimir les barreres arquitectòniques en tot l'edifici.

El projecte també té previst un menjador principal, una nova cuina, bugaderia, oficines d'administració, consultes, sala de cures i fisioteràpia, sales d'estar i una zona polivalent. Així mateix es millorarà l'eficiència energètica amb la incorporació de sistemes constructius i instal·lacions d'alt rendiment. Cal recordar que el passat mes d'agost, i després d'un procés de negociació entre les dues institucions, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat signà el conveni amb el batle inquer mitjançant el qual el Consell, assumia la titularitat, la gestió i el servei de la residència per als propers 50 anys.

Aquest conveni estableix que l'Ajuntament d'Inca cedeix l'ús d'aquest espai, que s'haurà de destinar a l'atenció assistencial, durant cinquanta anys, mentre que el Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), es compromet a assumir la gestió del centre i el servei, així com dels llocs de treball i el mitjans materials adscrits a la residència. El setembre de 2018, els usuaris de la residència i centre de dia Miquel Mir foren trasllats a la residència Llar d'Ancians de Palma, també de titularitat i gestió del Consell de Mallorca, o reubicats en altres centres de dia per a poder dur a terme la reforma integral de les instal·lacions per tal d'adaptar-les a la normativa actual.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado