Així doncs, divendres, a partir de les 19.30 h, es durà a terme l’acte de presentació
Durant la reunió un dels temes que s’han tractat és la possibilitat que Inca sigui una de les noves seus de la Cambra de Comerç arran de les intencions d’ampliar els seus serveis a la Part Forana
El pròxim 22 i 23 de novembre, el Casal de Cultura acollirà la vintena edició de les Jornades d’Estudis Locals d’Inca.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/11/2019 - 06:42:00
Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant, ha recalcat que “quan vàrem decidir que la Cambra volia estendre els seus serveis a la Part Forana, tot d’una vàrem pensar amb Inca.

Inca s’ofereix com a seu de la Cambra de Comerç de Mallorca a la Part Forana. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, s’ha reunit avui amb el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, per definir possibles línies de coordinació i cooperació entre les diferents àrees de la Cambra i el Consistori. A la reunió han assistit també la responsable de Formació de la Cambra de Comerç de Mallorca, Cristina Julià; el regidor de Comerç i Turisme, Miguel Ángel Cortés; i la regidora d’Innovació i Empresa, María José Fernández.

Durant la reunió, un dels temes que s’han tractat és la possibilitat que Inca sigui una de les noves seus de la Cambra de Comerç, arran de les intencions d’ampliar els seus serveis a la Part Forana i donar un nou impuls a l’entitat. “Des de l’Ajuntament ens oferim perquè Inca sigui una de les seus de la Cambra de Comerç a la Part Forana i poder apropar tots els serveis que ofereix la Cambra a les empreses d’Inca i tota la comarca.

Inca s’ofereix com a seu de la Cambra de Comerç de Mallorca a la Part Forana. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, s’ha reunit avui amb el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, per definir.

D’aquesta manera, avui s’ha iniciat aquest camí que esperam pugui arribar a ser una realitat, per descomptat amb la nostra màxima col·laboració”, ha explicat el batle Virgilio Moreno. Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant, ha recalcat que “quan vàrem decidir que la Cambra volia estendre els seus serveis a la Part Forana, tot d’una vàrem pensar amb Inca perquè és una ciutat que creix amb un teixit empresarial viu”.

Després d’aquesta primera trobada, el següent pas és definir els mecanismes de col·laboració entre la Cambra de Comerç i l’Ajuntament d’Inca. En aquest procés, s’involucrarà també al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears per poder treballar tots plegats i poder establir conjuntament un acord que faci possible la instal·lació d’una seu de la Cambra de Comerç de Mallorca a la capital d’Es Raiguer.

XX JORNADES D’ESTUDIS LOCALS D’INCA. El pròxim 22 i 23 de novembre, el Casal de Cultura acollirà la vintena edició de les Jornades d’Estudis Locals d’Inca. "Aquesta iniciativa és una de les millors eines per potenciar la investigació interdisciplinar del nostre municipi, a més a més, la seva publicació en xarxa implica que la història de la nostra ciutat es pugui donar a conèixer arreu del món.", ha assenyalat la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber.

Així doncs, divendres, a partir de les 19.30 h, es durà a terme l’acte de presentació de les jornades. El doctor en Geografia i Història per la UIB, Pere Fullana, serà l’encarregat de realitzar la ponència inaugural amb el títol "Modernitat i conflicte social: apoderament de les classes populars a Inca la primavera de 1919". Després dissabte, a partir de les 9.30 h, es presentaran 15 comunicacions de temes tan variats com l’organització de la vila d’Inca en el Segle XVII o la mecanització del sector del calçat. La mecànica de presentació de les diferents ponències és una exposició de 10 minuts i un període de 5 minuts de debat i preguntes entre el ponent i el públic.

En aquesta vintena edició de les Jornades d’Estudis Locals, en total s’han presentat 315 comunicacions, 194 de manera individual i 121 en col·laboració. "Impulsar les Jornades d'Estudis Locals d'Inca, que per cert són les primeres que es van fer a Mallorca, és per a mi una qüestió de compromís i deure a fi de potenciar la nostra memòria històrica i la valuosa tasca dels nostres investigadors", ha afegit Weber.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado