https://www.manacor.org/ca/contacta-amb-nosaltres
10 DIES HÀBILS: CONSULTA PÚBLICA PRÈVIA A L’APROVACIÓ DEL PLA DE GESTIÓ DE COLÒNIES FELINES DEL MUNICIPI DE MANACOR
Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. L’aprovació d’un Pla de Gestió de Colònies Felines es considera la millor, i única, forma de resoldre la problemàtica exposada, donar seguretat
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/07/2024 - 10:02:00
L’Ajuntament de Manacor, compromès amb la seva política de respecte i protecció de la vida animal, establirà amb aquest Pla els criteris per al control, atenció sanitària, formació i informació

CONSULTA PÚBLICA PRÈVIA A L’APROVACIÓ DEL PLA DE GESTIÓ DE COLÒNIES FELINES DEL MUNICIPI DE MANACOR. Tenint en compte l’entrada en vigor de la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals, i vist que l’article 39 d’aquesta llei, i en absència d’una altra regulació autonòmica, la responsabilitat dels moixos comunitaris recau a les entitats locals, les quals hauran de desenvolupar Programes de Gestió de Colònies Felines, tot respectant l’àmbit competencial establit per la legislació vigent. D’acord amb l’article 133.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, reguladora del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, que regula el tràmit previ de participació ciutadana en el procediment d’elaboració de les normes de rang de llei, reglaments i ordenances, l’Ajuntament de Manacor posa a disposició de l’opinió pública i dels subjectes i les organitzacions més representatives potencialment afectades per l’aprovació del Pla de Gestió, la informació que es relaciona a continuació.

1. Problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa: L’augment de moixos abandonats i la seva elevada capacitat de reproducció, ha generat la proliferació de grans colònies felines en edificis, solars i espais públics. La sensibilització de la ciutadania davant la necessitat de garantir la protecció dels animals que viuen en entorns humans, juntament amb les queixes veïnals per molèsties i problemes de sanitat i salubritat (defecacions, males olors, animals malalts, propagació de plagues, molèsties derivats per renous, etc) que generen les les colònies felines, fan evident la necessitat d’actuar per protegir els drets i el benestar dels animals.

Durant aquest tràmit de consulta pública (10 dies hàbils a comptar a partir de l’endemà de la publicació de la consulta) la ciutadania, organitzacions i associacions que així ho considerin poden fer arribar

2. Necessitat i oportunitat d’aprovació del Pla de Gestió de Colònies Felines que reguli l’estratègia municipal per fer front a la proliferació de moixos i moixes que viuen en llibertat. La implementació d’aquest Pla es justifica a causa de la presència de colònies felines al municipi, una situació que encara no està regulada i que necessita mesures i instruments de gestió adequats. La proliferació de moixos a l’entorn urbà, i la creixent sensibilització de la ciutadania sobre la protecció animal, requereix una resposta ràpida mitjançant l’aprovació del Pla de Gestió de Colònies Felines, que proporcionarà la cobertura normativa a les accions de l’Ajuntament pel control i gestió de les colònies felines.

L’Ajuntament de Manacor, compromès amb la seva política de respecte i protecció de la vida animal, establirà amb aquest Pla els criteris per al control, atenció sanitària, formació i informació i la vigilància de les colònies felines. 3. Objectius de l’aprovació del Pla de Gestió de Colònies Felines Gestionar de manera ètica i controlada la població de colònies felines al municipi de Manacor amb el mètode CER, per tal de promoure la convivència ciutadana, prevenir problemes de salut pública i assegurar el respecte al benestar animal, convertint les colònies felines no controlades, en colònies felines controlades, de manera que s’aconsegueixi:

 Millorar la qualitat de vida dels seus membres.

 Reduir els casos d'abandonament i augmentar els casos d'adopció i acolliment.

 Estabilitzar i minimitzar la seva grandària poblacional.

 Reduir o eliminar els possibles problemes derivats de la seva presència en l'entorn urbà com: els excrements i la brutícia resultant de l'alimentació dels moixos, renous de les femelles en zel, comportament agressiu dels mascles, etc.

4. Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores. L’aprovació d’un Pla de Gestió de Colònies Felines es considera la millor, i única, forma de resoldre la problemàtica exposada, donar seguretat jurídica, i solventar els aspectes assenyalats, sense que sigui possible altres solucions alternatives reguladores, i menys no regulades.

Durant aquest tràmit de consulta pública (10 dies hàbils a comptar a partir de l’endemà de la publicació de la consulta) la ciutadania, organitzacions i associacions que així ho considerin poden fer arribar a l’Ajuntament de Manacor les seves opinions i/o aportacions respecte a les qüestions i aspectes plantejats, mitjançant el següent enllaç: https://www.manacor.org/ca/contacta-amb-nosaltres; també es podrà fer de forma presencial a qualsevol registre d'entrada de l'Ajuntament de Manacor, o bé mitjançant el registre electrònic. El delegat de l’Àrea d’Espai Públic, Medi Ambient, Interior i Mobilitat Sebastià Llodrà Oliver.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


5
1
Ana Conde
Con la nueva ley del Plan general de bienestar animal, en la gestión de las colonias de Gatos, a los que multarán, serán a las personas incívicas y de mal corazón, que quitenla comida a los pobre gatos y les hagan daño❤️
Cristina
Empezar a multar a los particulares que no cumplen con la Ley. (Chip y caatración para los gatosl. Pprque las gran mayoría acaban perdidos en la épocas de celo y de ahí las camadas indeseadas y la reproducción sin control de los gatos de particulares
sandra
es hora de cuidarse de los animales, estos de izquierdas no saben res de res
Kose
Con multar a todos los incívicos que les dan de comer y dejan la basura ya hay mucho ganado
Manuel Rosas Serra
Positivo Ahora esperemos que el consistorio prevea algo con las Colonia de gallinas , que hay en zonas urbanas habitadas y sin ningún control sanitario.