Consell de Mallorca
El Consell celebra la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns i lliura els seus premis més dolços en el marc de la Diada de Mallorca
El president Galmés i la consellera Amate han retut homenatge a vuit forners i pastissers artesans de l'illa per la seva contribució a la gastronomia local.
conselldemallorca.net 15/09/2024 - 08:45:55

El Consell celebra la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns i lliura els seus premis més dolços en el marc de la Diada de Mallorca

El president Galmés i la consellera Amate han retut homenatge a vuit forners i pastissers artesans de l'illa per la seva contribució a la gastronomia local

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dissabte la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns en el marc de la celebració de la Diada de Mallorca, un esdeveniment en el qual ha destacat el lliurament de premis a vuit pastisseries i forns tradicionals de l'illa, en reconeixement per les seves trajectòries i aportació a la gastronomia local.

El president del Consell de Mallorca, acompanyat de la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha presidit l'homenatge als vuit forners, pastissers i negocis que ofereixen productes tradicionals de l'illa,han estat mereixedors dels guardons.

Durant l'acte de lliurament de diplomes i premis (un siurell portant una ensaïmada), el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat «la gran varietat de pastisseries i forns artesanals que existeixen a tota Mallorca, que han sabut sobreviure al pas del temps, i que han passat de generació en generació, apostant per la tradició i mantenint un llegat gastronòmic molt nostre».

«Aquests productes estan vinculats a les nostres celebracions familiars, a les nostres festes, en definitiva a la nostra essència mallorquina i per això, és una satisfacció que celebrem aquesta festa i es lliurin aquests merescuts diplomes en el marc de la Diada de Mallorca», ha afegit el president de la institució insular.

Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha coincidit a destacar «la rellevància del nostre llegat gastronòmic més dolç, que està molt vinculat a les nostres tradicions, cultura i festes i que, avui dia, ha sabut mantenir-se molt viu, gràcies a persones com a les que avui hem rendit un petit homenatge».

«Tots ells han sabut conjugar, amb destresa i molt d'art, les receptes més ancestrals amb les noves tendències de l'univers de la gastronomia perquè puguem degustar pans i cuina dolça artesanal i productes locals de qualitat».

Sis categories de premis
•    En la categoria de Premi a la Tradició, Producte Local i a la Constància s'han atorgat tres diplomes: Es Forn (Maties Miralles); Pastisseries Pomar (Fàtima Pomar Oliver i Maties Pomar Oliver) i en Ca'n Roca (Antònia Roca Soler, Toni Roca Soler i Jaume Roca Soler).
•    El Premi a la Innovació ha estat per a Ninumá (Ariana Salvador Avila).
•    El Premi a la Creativitat ha estat concedit al Fornet de la Soca (Tomeu Arbona).
•    El Premi Forn Revelació, per a UCO Bakery (Caterina Stanton i Gustavo Alem).
•    El Premi per Recuperar i Defensar les Farines Autòctones de Mallorca, per a Stephane Carayon Santandreu.
•    El Premi per Recuperar Motlles de Forn i Pastisseria; tota una vida produint i recuperant motlles típics mallorquins, per a Motlles i fanals Bàrbara-Art (Biel Cortés).

Primera Festa de la Pastisseria i dels Forns
La primera festa de la Pastisseria i dels Forns s'ha celebrat als jardins del Centre Cultural la Misericòrdia, una activitat que forma part dels actes de celebració de la Diada de Mallorca i que ha posat en valor el producte de Mallorca com a protagonista, aquells ingredients que són els necessaris per elaborar postres i pans artesanals.

Han participat set forns tradicionals de l'illa: Pastisseria Pomar, Fornet de la Soca, Trias Pastissers, L'Oliva, Dulcelíaco, Forn Ca na Juanaineta i Narez i Cuart.

Els tres mestres de cerimònies han estat Koldo Royo (xef i president de l'associació ASCAIB); Elías Sánchez (publicista i presentador de Fibwi), i Miquel Serra (cuiner).

L'esdeveniment gastronòmic, que ha comptat amb un èxit de participació de públic assistent, ha consistit en una mostra gratuïta de productes d'elaboració de pastisseria i forn típics de l'illa. No hi han faltat ensaïmades, doblegats (dolços i salats), entre altres delícies tradicionals de la gastronomia de Mallorca i en un espai dedicat a la cuina en directe, en la qual cada establiment participant disposarà d'un temps per a realitzar una demostració de les seves tècniques de cuina.

 

Reciente
Visto
Comentado