EL PI ZONIFICACIÓ PARCS SOLARS
Proposta per les Illes exigeix una zonificació dels camps de plaques solars
La formació, a més, torna a reclamar que els ajuntaments tenguin un paper clau dins aquesta zonificació.
elpi.com 20/09/2024 - 12:52:01

Proposta per les Illes exigeix una zonificació dels camps de plaques solars

La formació, a més, torna a reclamar que els ajuntaments tenguin un paper clau dins aquesta zonificació

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSreclama al Consell de Mallorca que faci una zonificació per als camps de plaques solars a l’illa. “Tenim problemes a molts de municipis de l’illa: Marratxí té 20 sol·licituds per fer parcs solars, a Sa Pobla n’han instal·lat un just devora les cases i a Sencelles volen talar una garriga per posar-hi plaques. Això no té cap sentit. El Consell ha de fer una zonificació urgent, comptant amb el vistiplau i l’opinió dels Ajuntaments”, assegura la consellera insular d’El Pi, Magdalena Vives.

Vives, acompanyada dels representants d’El Pi Marratxí, Sencelles i Sa Pobla, Neus Serra, Joan Carles Verd i Joan Pérez, a més del portaveu Antoni Salas, ha fet aquesta petició després de saber que la institució insular encara no ha fet cap passa en aquest sentit. “Fa a prop d’un any que vàrem demanar que es tengués en compte als ajuntaments a l’hora de donar permisos per crear parcs solars i el consell ens va dir que estaven pendents de fer una zonificació. On és aquesta zonificació? Quant de temps més pensen tardar?”, es demana la consellera.

Per la seva part, el batle de Sencelles i portaveu de la formació al municipi, Joan Carles Verd, recorda la situació actual de Sencelles. “Aquest parc solar acabarà amb un dels darrers boscs de Sencelles. És un macroprojecte de més de 33.600 panells solars que acabarà amb aquesta zona de garriga”, explica. “Pareix que amb l’informe del Consell queda aturat, però. mai se sap”, assegura Verd.

En el mateix sentit s’ha expressat Pérez. “A Sa Pobla ens han instal·lat un parc solar just a l’entrada del poble. A part que l’impacte visual és fortíssim, l’Ajuntament hauria de tenir les eines necessàries per poder decidir si és correcte o no instal·lar un parc fotovoltaic aquí”, explica.

Per altra banda, Marratxí és un dels municipis que més solicituds té per crear parcs solars. “No podem deixar que ens umplin els camps de plaques solars”, assegura Serra. “Necessitam anar cap a una energia neta, però ho hem de fer de manera ordenada i conscient. Primer mirar de posar plaques a les teulades dels polígons, camps de futbol, aparcaments ja fets… o fins i tot a les carreteres. Abans de plantar-les a una finca rústica. I després, els ajuntaments han de poder decidir on instal·lar-los”, recorda. “Per això, és necessària aquesta zonificació i que es faci de la mà dels ajuntaments”, ha sentenciat Serra.

 

Reciente
Visto
Comentado