Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca reafirma su compromiso con las entidades del tercer sector social para mejorar la calidad de vida de las personas con diversidad funcional
El president Galmés ha reiterat l’aposta de la institució per garantir l’accés als recursos més adequats.
conselldemallorca.net 09/01/2025 - 08:54:20

El Consell de Mallorca reafirma su compromiso con las entidades del tercer sector social para mejorar la calidad de vida de las personas con diversidad funcional

El president Galmés ha reiterat l’aposta de la institució per garantir l’accés als recursos més adequats i avançar cap a la plena inclusió i l’accessibilitat universal 

El Consell de Mallorca treballa per fer efectiu el protocol autonòmic sobre l’acord de millora de les condicions per als professionals de les entitats adscrits a serveis concertats especialitzats en l’atenció de persones amb discapacitat, signat per la institució insular, Govern de les Illes Balears, Consell d’Eivissa, CCOO, UGT i les federacions d’entitats del tercer social Foqua i UNAC. Així ho ha remarcat avui el president Llorenç Galmés, durant una visita a Fundació ASPAS, entitat adscrita a Foqua, referent a l’illa i també a nivell estatal per l’atenció i assessorament que presten a les persones amb discapacitats auditives i les seves famílies. 

«Volem posar en valor la tasca que desenvolupen entitats com ASPAS en la defensa dels drets, la integració plena i real de les persones amb sordesa. Aquesta entitat arriba allà a on les administracions no podem arribar i, a més, compartim objectius: treballam per fomentar la capacitat, per garantir la igualtat d’oportunitats i la inclusió real», ha dit el president Galmés qui, també ha reafirmat «l’aposta del Consell en potenciar una xarxa de serveis públics cada vegada més forta i que ofereixi els recursos més adequats a cada cas particular». 

En concret ASPAS, a través d’un concert amb l’IMAS, atén 294 persones a partir dels 6 anys a través del Servei d’Atenció Integral i Promoció a l’Autonomia (SAIPA) que ofereix atenció familiar, atenció psicològica, atenció social, logopèdia, suport pedagògic (reforç educatiu), formació, orientació i inserció sociolaboral i accessibilitat. Pel que fa a aquest darrer punt, la Fundació va col·laborar amb l’IMAS per a la instal·lació i validació dels bucles magnètics que la institució va disposar a l'octubre de 2023 als seus centres d’atenció a la ciutadania de Palma, Inca i Manacor amb l’objectiu de  facilitar la plena accessibilitat de les persones usuàries d’audiòfons i/o implants coclears, evitant les molèsties derivades per sorolls de fons o possibles interferències provocades per altres aparells electrònics. 

«Millorar la qualitat del dia a dia de les persones amb discapacitat auditiva és una de les nostres prioritats. Tenim la voluntat ferma d’aconseguir una Mallorca sense barreres de cap tipus. Les administracions hem de donar exemple i, per això, és determinant que garantim l’accessibilitat universal de tot els nostres espais, serveis o de totes les nostres informacions», ha insistit el president Galmés. 

En aquest sentit, l’IMAS disposa també d’un Servei d’Intèrprets de Llengua de Signes que acompanya a les persones sordes que ho sol·liciten a realitzar gestions del seu dia a dia i fa accessible totes les comunicacions que parteixen del Consell de Mallorca. Així mateix, a finals del mes de novembre, l’IMAS va concloure una sèrie de jornades formatives en accessibilitat universal dirigides a tècnics i responsables d’urbanisme, manteniment i serveis socials de tots els ajuntaments de l’illa per tal d’assessorar-los en la matèria i que poguessin conèixer, entendre i interpretar la legislació tècnica vigent, amb l’objectiu que els espais i serveis públics de tota Mallorca siguin accessibles per a tothom.  

A més, «des del Consell de Mallorca, també a través de l’IMAS, hem impulsat una nova oficina per a l’accessibilitat universal, amb el propòsit d’assessorar en aquesta matèria. A banda d’orientar i fer el seguiment de tots els plans d’accessibilitat municipal, aquesta oficina s’assegura que es compleix la normativa en tots els casos. La finalitat és que cap persona se senti limitada a la nostra illa», ha explicat Llorenç Galmés. 

Dins aquesta Oficina per a l’Accessibilitat Universal, l’IMAS disposa també d'un servei específic d’assessorament i de consultoria tècnica en matèria d’accessibilitat universal per a edificis i habitatges particulars. Qualsevol persona o entitat pot sol·licitar cita o informació a través del web www.imasmallorca.net.


Reciente
Visto
Comentado