El miércoles 1 de junio Trobada de Gent Gran. El 2 de junio I Gala del Deporte
El madrileño Sergio Tejera Parra “Xen” será el pregonero de las Fiestas de Primavera 2022 de Manacor desde el 27 de mayo hasta 5 de junio
Después del pregón concierto de la excelente Banda de Música de Manacor y Jornadas Gastronómicas, inspiración Rondalles y con el maridaje de los vinos del Pla y del Llevant.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/05/2022 - 12:13:04
El domingo 29 Gran Fira de Primavera edición XXIX, agrícola, ganadera, industrial, artesana, deportiva. Se cierra el día con música en vivo y jornadas gastronómicas inspiración Rondalles.

Las Fires y Festes de Primavera de Manacor se celebrarán desde el viernes día 27 de mayo hasta el domingo día 5 de junio de 2022, hay nuevos actos incluidos en el programa de fiestas, novedades, cambios, aportaciones y sorpresas.

El viernes 27 de mayo está la salida del Cossiers y hay pregón a cargo del madrileño Sergio Tejera Parra “Xen”, recién llegados que se integran en la sociedad del municipio y el alcalde Miquel Oliver y su equipo de gobierno quieren darles visibilidad. Después del pregón concierto de la excelente Banda de Música de Manacor y Jornadas Gastronómicas, inspiración Rondalles y con el maridaje de los vinos del Pla y del Llevant.

El 28 inauguración de Skate Parc, carreras populares, jornada deportiva, tenis, agility, exposición de trabajos de adultos, Trobada de Gigantes, conciertos y jornadas gastronómicas

El 28 inauguración de Skate Parc, carreras populares, jornada deportiva, tenis, agility, exposición de trabajos de adultos, Trobada de Gigantes, conciertos y jornadas gastronómicas del Manacor Encantat.

El domingo 29 Gran Fira de Primavera edición XXIX, agrícola, ganadera, industrial, artesana, deportiva. Se cierra el día con música en vivo y jornadas gastronómicas inspiración Rondalles. El miércoles 1 de junio Trobada de Gent Gran. El 2 de junio I Gala del Deporte. El día 3 viernes Quintada de 2010, fiesta por todo lo alto de la juventud. Se cierra la noche con Velada de Glosas.

El sábado 4 hay karate y judo y otros deportes minoritarios pero no menos importantes y que cuentan con medallas de Oro. Concierto y diada castellera. Ese día se celebra el XVII Cata de Vinos del Pla y Llevant en el Parque Municipal y las Jornadas gastronómicas.

El domingo día 5 entre otros actos resaltables está a las 12 horas Ball de Bot, el Desfile de Carrozas y Comparsas, baile en línea, concierto y jornadas gastronómicas con inspiración Manacor Encantat y Rondalles. También hay noche de opera. Hay muchos actos organizados por entidades y colectivos que también entran en el programa oficial.

LES FIRES I FESTES TORNEN AMB TOTA LA IL·LUSIÓ AMB PROP DE 70 ACTES PER A TOTS ELS PÚBLICS EN LA PRIMERA EDICIÓ POST-PANDÈMIA.

Les Fires i Festes de Primavera tornen amb tota la força i il·lusió en la primera edició posterior a la pandèmia i ofereixen prop de 70 actes per a tots els públics, concerts, gastronomia, cultura, cultura popular, jocs, esports i una fira que omplirà tota la ciutat de productes artesans, alimentació, animals, vehicles nous i d’època. Enguany, d’ençà del 2019, els Cossiers tornaran a ballar al carrer, i els podrem tornar a acompanyar en el seu recorregut per Manacor.

Es tracta d’unes Fires i Festes «que no serien possibles sense la implicació de totes les delegacions que conformen el consistori», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver. El proper 27 de maig el pregó de les Fires i Festes i la sortida dels Cossiers donaran el tret de sortida d’una edició marcada per actes festius, culturals, esportius, educatius, gastronòmics, artístics i comercials.

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer tornarà a acollir el pregó, després que l’any passat va haver de traslladar-se al Parc Municipal per poder complir amb les mesures sanitàries que regien en aquell moment. El batle de Manacor ha revelat qui serà el pregoner d’enguany: Sergio Tejera Parra ‘Chen’. «L’elecció d’en Chen com a pregoner neix de la idea de reflectir el Manacor divers, inclusiu i plural, i donar veu a les persones nouvingudes que formen part del Manacor actual», ha explicat. «Ens agradarà sentir com una persona que vivia a Madrid i feia feina en el sector audiovisual va decidir venir a viure a Manacor i fer-hi la seva vida, saber com veu Manacor», ha afegit.

El programa de les Fires i Festes que s’ha presentat aquest dimecres matí per part del batle, Miquel Oliver; el delegat de Festes, Artur Aguiló; el delegat de Fires, Carles Grimalt; i la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló, compta també amb la participació d’Àngels Puig, mestra i primera dona que va ballar amb els Cossiers de Manacor, per fer la salutació de les festes juntament amb el batle.

«Les Fires i Festes tornen enguany per primera vegada a la normalitat», ha destacat durant la seva intervenció el delegat de Festes, Artur Aguiló, que ha expressat "la il·lusió i responsabilitat que comporta aquest fet, amb un programa pensat per a tots els públics i amb la col·laboració de diferents col·lectius". Gràcies a això es podrà reprendre un dels actes més estimats com és el de la trobada de gegants, que partirà en cercavila pels carrers de Manacor el proper 28 de maig horabaixa.

Tornen també enguany la trobada de gent gran, que tendrà lloc al Parc Municipal, la nit de cultura i gastronomia organitzada per la Confraria de Tastavins, el tast de vins D.O. Pla i Llevant, la Diada castellera, el concert de Renou Col·lectiu i la desfilada de comparses i carrosses, entre d’altres actes destacats i diversos. Un dels actes destacats de les Fires i Festes d’enguany serà la inauguració de l’skate parc, el dissabte 28 de maig, on durant tot el dia hi haurà competicions, concerts i activitats.

Una de les novetats d’enguany serà la Quintada 2010, una festa de comiat per als infants que acaben l’etapa de Primària i comencen l’educació Secundària el curs que ve. Les associacions de famílies d’alumnes de tot el municipi i l’Ajuntament organitzen un horabaixa d’activitats de lleure, aventura i música el proper divendres 3 de juny horabaixa al Parc Municipal.

La Gran festa de les Fires i Festes, horabauxa i revetla, tendrà lloc dissabte 28 de maig a partir de les 17 h a la plaça de Ramon Llull, amb l’actuació de diversos grups i discjòqueis. La Fira de Primavera se celebrarà enguany el diumenge 29 de maig de 10 h a 20 h. El delegat de Fires, Carles Grimalt, ha destacat la varietat temàtica i de productes que s’hi oferirà i que ompliran Manacor.

Així, el passeig de Na Camel·la concentrarà la fira artesana i tradicional, el carrer de l’Amargura i la plaça des Cós comptaran amb la zona de menjar i comerç local, l’avinguda de Baix des Cós comptarà amb la fira de l’esport, l’exposició d’automòbils es podrà visitar a l’avinguda del Parc, mentre que al passeig del Ferrocarril s’hi instal·laran els cotxes i motos clàssics i d’època. Així mateix, a la zona del centre els comerços de Manacor trauran els seus estocs al carrer durant tot el dia.

Cartell dels Cossiers. Per vintè any consecutiu, l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el concurs de cartells dels Cossiers adreçat a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor nascuts entre 2001 i 2007. L’objectiu del concurs és donar a conèixer aquesta dansa ritual del municipi i alhora convertir el treball guanyador en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són divendres 27 de maig (dia del pregó de les Fires i Festes) i diumenge 5 de juny (dia del St. Crist i Cinquagesma). Com a novetat, enguany s’ha incrementat l’import del primer premi a 400 €.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


10
1
Bernat
Jajajaja. Un nouvingut catalufo!!!
Joan Pere
Vaya vaya, un converso al catalanismo.
pere
no hagas caso sergio, es un honor que hagas el pregon de Manacor, algunos solo ladran, es una parte pequeña de la condición humana.
Carme
Aquest govern les s'ha dona moltdedefensar els mallorquins i la nostra identitat i s'en van un trien a un habitant de los madriles per fer de pregoner a Manacor. Heu pixat fora test com amb l'elecció de fills il·lustres i predilectes. Quin desastre de deproposits.!!!
Sergio Tejera Parra
Gracias por el apoyo, a los que apoyáis... A los que no, pues gracias también. Nunca dejéis que vuestra vida virtual supere a vuestra vida real. Som d'un barri de Madrid, obrer... que va decidir canviar es model de vida, amb una companyera de viatge molt especial, i cercar un altre més sostenible per formar una família. Ara ho he aconseguit, amb sa vostra ajuda i sa de sa meva família illenca. Vaig aprendre un poquet de sa vostra llengua i tradicions des de es primer día que vaig posar un peu a sa vostra terra. Es lo mínim que s'ha de fer, per respecte. Mai contestaré a missatges d'odi, separació i envejas que tengueu per afinitats polítiques. Només som amb ses persones que lluiten cada dia per que es poble, s'illa i sa societat de dins de la que vivim sigui un poc més amable. No faré un discurs polític en es pregó, perquè no toca... Però per descomptat no tenc res a veure amb ideologías d'odi, masclismes, negacionismes del canvi climàtic, etc... Si no vos va bé, me trobareu en es costat contrari. Un aferrada a tots i totes.
antonia
todo lo quereis politizar, es una elección por la pluralidad de la población, sin mas, no todos son tan cicateros como vosotras y aquellos, normal que un peninsular de un pregon, porque no, aquí vivimos muchos y muchísimas
bel
sera de podem
joana
un madrileño, la sombra de Ayuso es muy alargada, aquí está la mano de la hinojosa, o ha habido milagro
pep
por fin un pregonero que representa a personas anónimas y sufridoras, estamos aquí para levantar Manacor, un respeto, venga Sergio, deja bien alta nuestra bandera
marta
los lobos de disfrazan de cordero, la tactica del calamar