De fet, cal destacar que aquest projecte «INCA, CIUTAT PER CONVIURE»
Finalitzen les obres de reforma de la plaça del bestiar i l'àrea de jocs infantils a Inca una superfície de 5.000 m2, jardineres, pistes de petanca s’ha renovat i ampliat
En aquest cas, s’ha reduït la superfície de la jardinera passant de 42.50m2 a 5.76m2, mantenint l’arbre existent en aquesta zona. Finalment, s’han sembrat 6 arbres platers amb la finalitat de crear una superfície
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/07/2024 - 10:04:00
En concret, s’ha instal·lat un gran castell multi joc amb tobogans, túnel passadís i 13 jocs addicionals distribuïts en una torre hexagonal, 2 torres triangulars i 2 torres triangulars dobles, a més d'un gronxador

Finalitzen les obres de reforma de la plaça del bestiar i l'àrea de jocs infantils. L’Ajuntament d’Inca ha reformat la plaça del Bestiar per millorar la configuració de l’espai i definir un espai públic més accessible i multifuncional. En el marc del projecte, s’ha renovat i ampliat també el parc infantil i reubicat la pista de petanca.

«La plaça del bestiar, amb una superfície de més de 5.000 m2, disposava de jardineres i pistes de petanca que ocupaven una bona part de l’espai públic. Per aquesta manera, hem considerat adient reformar la configuració de la plaça per tal de millorar l’accessibilitat i, sobretot, també el pas i l’estada de la ciutadania amb una zona central més ample», explica el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero.

Tot s’ha pavimentat amb el mateix tipus de paviment de la plaça i s’han incorporat 5 bancs, ampliant la superfície pavimentada de la plaça en 206,80m2.

Per la seva part, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, assenyala que «estam fent un important esforç per ampliar els espais públics d’Inca i adaptar-los a les necessitats i demandes de la ciutadania. En aquesta plaça, per exemple, donam ara més importància als inquers i inqueres més petits que podran gaudir d’un parc infantil més gran».

«De fet, cal destacar que aquest projecte «INCA, CIUTAT PER CONVIURE» s’ha pogut desenvolupar en el marc de la primera campanya de pressuposts participatius, ja que va ser un dels projectes més votats per la ciutadania».

D’aquesta manera, les tasques han consistit en la reforma de l’àrea dels jocs infantils, substituint els jocs existents i el paviment de protecció dels jocs. Així mateix, s’ha ampliat el parc amb la incorporació d’un nou joc inclusiu al conjunt de l’àrea de jocs, que actualment disposa d’una superfície de 215m2. En concret, s’ha instal·lat un gran castell multi joc amb tobogans, túnel passadís i 13 jocs addicionals distribuïts en una torre hexagonal, 2 torres triangulars i 2 torres triangulars dobles, a més d'un gronxador i un joc inclusiu.

El projecte ha inclòs la retirada de pista de petanca existent i la seva reubicació a una altra zona a on interromp menys el pas natural de les persones, així com la retirada d’un tram de jardinera adossada a la pista. Tot s’ha pavimentat amb el mateix tipus de paviment de la plaça i s’han incorporat 5 bancs, ampliant la superfície pavimentada de la plaça en 206,80m2.

D’altra banda, s’ha reformat també la jardinera propera a la porxada i pròxima a l’entrada a la plaça pel carrer Puresa, per tal de millorar la circulació al centre de la plaça i el carrer Formentor. En aquest cas, s’ha reduït la superfície de la jardinera passant de 42.50m2 a 5.76m2, mantenint l’arbre existent en aquesta zona. Finalment, s’han sembrat 6 arbres platers amb la finalitat de crear una superfície del conjunt de la plaça pràcticament envoltada d’arbrat completament.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado