4.211 habitatges que disposen de contenidors a prop de la seva residència
Més de 6.800 famílies inqueres rebran una bonificació per separar i reciclar els seus residus, entre 30 i 50 euros aproximadament, en funció del tipus d’habitatge i la seva ubicació
L’import total de les bonificacions aplicades ascendeix a 309.937,42 euros. En conseqüència, l’Ajuntament d’Inca ingressarà durant 2024 per la prestació patrimonial pública no tributària
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/09/2024 - 05:02:00
1.719 bonificacions corresponents als veïnats que disposen del servei de porta a porta i s’aplica una reducció de 51,89 euros en els seus rebuts. Per comprovar la correcta separació

Més de 6.800 famílies inqueres rebran una bonificació per separar i reciclar els seus residus.. El descompte que aplica l’Ajuntament d’Inca en el rebut és d’entre 30 i 50 euros aproximadament, en funció del tipus d’habitatge i la seva ubicació. . Aquesta bonificació s’aplica a totes aquelles persones que la sol·liciten i fan un bon ús del sistema de recollida i reciclatge municipal.

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat les bonificacions per acollir-se al sistema de reciclatge de residus, d’acord amb els requisits establerts a l’ordenança fiscal. D’aquesta manera, un total de 6.854 famílies de la capital del raiguer obtindran un descompte en el seu rebut d’entre 30 i 50 euros aproximadament per separar correctament els seus residus i fer un bon ús del nou sistema de recollida. Això suposarà, per tant, una minva en la recaptació d’aquesta taxa per la prestació patrimonial pública no tributària per al servei de recollida, transport, tractament i eliminació de residus d’un 10%.

Finalment, s’han aprovat 927 sol·licituds per acollir-se a la bonificació per reciclatge de residus d’habitatges ubicats a sòl rústic. Aquests darrers han de portar els seus residus correctament separats

Així doncs, el consistori de la capital del Raiguer ha concedit la bonificació a 4.211 habitatges que disposen de contenidors a prop de la seva residència i separen correctament els seus residus. En aquest cas, s’aplica un descompte de 44,27 euros.

D’altra banda, s’han aprovat 1.719 bonificacions corresponents als veïnats que disposen del servei de porta a porta i s’aplica una reducció de 51,89 euros en els seus rebuts. Per comprovar la correcta separació de les fraccions de residus, es realitzen inspeccions aleatòries.

Finalment, s’han aprovat 927 sol·licituds per acollir-se a la bonificació per reciclatge de residus d’habitatges ubicats a sòl rústic. Aquests darrers han de portar els seus residus correctament separats a les àrees d’aportació o a la deixalleria i, per això, reben un descompte d’entre 30 i 50 euros, d’acord amb les seves característiques.

L’import total de les bonificacions aplicades ascendeix a 309.937,42 euros. En conseqüència, l’Ajuntament d’Inca ingressarà durant 2024 per la prestació patrimonial pública no tributària per al servei de recollida, transport, tractament i eliminació de residus 3.215.173,32 euros.

Inauguració de l’exposició «Compositor de renous, afinador de silencis» de Lluís Maicas, Dia: 13 de setembre. Hora: 19 hores. Lloc: Sa Quartera Centre d’Art. L’Ajuntament d’Inca inaugura avui horabaixa, a les 19 hores, l’exposició «Compositor de renous, afinador de silencis» de Lluís Maicas. Amb aquesta mostra retrospectiva de la seva obra literària i plàstica, l’escriptor i pintor inquer celebra els 40 anys de trajectòria. 

Així doncs, la mostra presenta el gruix de les seves publicacions, al voltant de cent deu títols, moltes de les quals han tengut un abast molt restringit. Així mateix, l’exposició inclou algunes de les peces plàstiques que formaren part d’exposicions anteriors, tot plegat un període que abasta els últims quaranta anys. L’exposició es podrà visitar des de dia 13 de setembre fins al 3 de novembre de 2024, de dimarts a dissabte. L’horari d’obertura de Sa Quartera Centre d’Art és dimarts i dimecres de 17 a 20 hores; i dijous, divendres i dissabtes de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado