Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca reuneix una trentena de regidors d'ajuntaments de l'illa per a establir plans estratègics per al foment de l'activitat econòmica i comercial
La consellera Amate presideix la primera sessió del Consell Assessor de Producte i Comerç de Mallorca en la qual també s'ha abordat el relleu generacional.
conselldemallorca.net 29/04/2024 - 13:19:38

El Consell de Mallorca reuneix una trentena de regidors d'ajuntaments de l'illa per a establir plans estratègics per al foment de l'activitat econòmica i comercial

La consellera Amate presideix la primera sessió del Consell Assessor de Producte i Comerç de Mallorca en la qual també s'ha abordat el relleu generacional

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha mantingut aquest dilluns la primera reunió del Consell Assessor de Producte i Comerç de Mallorca (Capicma), que ha servit per establir estratègies conjuntes entre Consell de Mallorca i ajuntaments, amb vista a revitalitzar l’activitat comercial, així com per abordar els reptes de futur als quals s’enfronten els principals sectors productius de l’illa.

El foment de l’associacionisme, l’adquisició i l’anàlisi de dades de la realitat comercial a cada municipi, la formació en l’àrea comercial, mesures de recuperació de la confiança del consumidor mitjançant el sistema de compra segura i la gestió del relleu generacional, són alguns dels eixos de les diferents àrees de treball.

A la trobada, que ha estat presidida per la consellera Pilar Amate, hi han assistit una trentena de regidors de les àrees econòmiques i de comerç dels consistoris de Mallorca. També han participat en la reunió el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca i el director insular de Comerç, Alfredo Arias.

Durant la trobada s’ha obert un fòrum de participació que permetrà establir plans amb vista a revitalitzar el comerç tradicional, fomentar el sector productiu econòmic i promoure el producte de Mallorca.

Pilar Amate ha manifestat que aquesta primera reunió constitutiva “ha servit per a obrir un fòrum de debat, en el qual tots els ajuntaments i els sectors implicats han pogut exposar les seves idees de cara a aconseguir una millor organització de treball i, per tant, ser més efectius en el nostre objectiu de rellançar l'economia, el comerç i el producte local de la nostra illa».

S'ha posat en valor l'associacionisme com a base de treball i el suport tècnic i econòmic de l'administració, que tenen com a objectiu la protecció i preservació d'alguns dels sectors que més valor retorna a la nostra societat”, ha afegit la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Abordar el relleu generacional

Entre els aspectes que es tractaran, hi ha el relleu generacional per assegurar la continuïtat de molts de negocis i comerços familiars, així com l’establiment d’eines que remarquin els beneficis que representa el comerç de proximitat.

Una vegada iniciat el camí del Capicma i passat un temps, es recolliran dades concretes referides als canvis en l’activitat comercial i de tendències per analitzar-los en l’Observatori de Comerç, com a reunió especialitzada dins aquest òrgan.
 

Reciente
Visto
Comentado