EL PI CIM PROPOSES DE RESSOLUCIÓ
Salas: “Hem de ser coherents i el turisme s’ha de basar en qualitat, sostenibilitat i circularitat”
Proposta per les Illes Balears aconsegueix aprovar 29 de les 53 propostes de resolució al Consell de Mallorca
elpi.com 29/07/2024 - 16:14:08

Salas: “Hem de ser coherents i el turisme s’ha de basar en qualitat, sostenibilitat i circularitat”

Proposta per les Illes Balears aconsegueix aprovar 29 de les 53 propostes de resolució al Consell de Mallorca

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSaconsegueix aprovar 29 propostes de resolució que ha presentat la formació al Consell de Mallorca. Propostes en temes tan diversos com turisme, benestar social, territori, medi ambient o cultura. El portaveu de la formació, Antoni Salas, ha recordat al president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que “ell ho ha promès tot a tothom”.

Salas ha començat el seu discurs recordat que “El Pi estima les Illes Balears per damunt de tot. Així ho demostren les dotzenes de mocions i preguntes en positiu que hem presentat en aquesta casa i a tots els ajuntaments de Mallorca. Les Balears sempre primer!”, recorda el portaveu.

Necessitam un turisme de qualitat, sostenible i circular. Regular, fomentar i, tal vegada, limitar, va en contra de la ‘libertad’ que prediquen el PP-VOX”, explica Salas. “No poden continuar creixent en sòl urbà en zones turístiques per a usos turístics; s’han d’obrir les borses de places turístiques amb mecanismes de reducció; s’han de comprar establiments obsolets per convertir-los en habitatges o que establiments amb places turístiques legals les conservin si legalitzen qualque aspecte urbanístic que no estava bé”, diu Salas.

El portaveu ha recordat que “hem de lluitar pels nostres menors. I xerram de tots els menors, senyors de VOX. Si no volen protegir els menors, allà tenen la porta!”, ha assegurat Salas. També ha demanat sensibilitat per col·laborar amb entitats i associacions del tercer sector. “No se’ls ha d’insultar ni menysprear, i que també s’han d’incloure clàusules socials en la contractació d’aquesta casa i dels ajuntaments”, insisteix.

Salas ha fet un clam perquè el Consell de Mallorca escolti les necessitats dels ajuntaments. “Necessitam millorar les carreteres, acabar amb els problemes dels aparcaments, fer les rondes necessàries dels diferents pobles”, explica Salas.

A més, el portaveu ha destacat el problema de l’aigua. “El Consell ha de poder planificar les inversions estratègiques de l’aigua, com pugui ser una xarxa insular d’aigua o reparar fuites d’aigua als diferents nuclis de població”, explica. “El problema ambiental va més enllà de l’aigua. És imprescindible que es declari l’emergència climàtica”, insisteix.

Senyor Galmés, hi ha molta feina per fer. Comptin amb nosaltres per a fer propostes positives i fer costat a aquelles iniciatives pel bé de Mallorca”, ha sentenciat Salas.

 

Reciente
Visto
Comentado