L’ajut sol·licitat per l’Ajuntament de Manacor és de 7.131.824 €.
L’Ajuntament de Manacor aposta per la millora de Cales de Mallorca i de s’Illot. I planeja l’adquisició de 2 establiments: l’edifici dels apartaments Topaz i el Minigolf (7,1 milions)
«Aquestes dues actuacions contribuiran també a millorar la imatge tant de Cales de Mallorca com de s’Illot, per a les persones que hi viuen i per a les que ens visiten», ha conclòs la delegada de Turisme, Júlia Acosta.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/01/2024 - 10:25:00
Cales de Mallorca. L’actuació que proposa l’Ajuntament de Manacor és l’adquisició i la posterior demolició dels ‘Apartamentos Topaz’

L’AJUNTAMENT DE MANACOR SOL·LICITA 7,1 MILIONS D’EUROS PER DEMOLIR ELS APARTAMENTS TOPAZ DE CALES DE MALLORCA I CONVERTIR EL MINIGOLF DE S’ILLOT EN ESPAI LLIURE I EDIFICI MUNICIPAL. L’Ajuntament de Manacor aposta per la millora de les zones turístiques de Cales de Mallorca i de s’Illot. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Manacor planeja l’adquisició de dos establiments turístics: l’edifici dels apartaments Topaz i el Minigolf de s’Illot per a realitzar-hi projectes adequats a les necessitats específiques de cada nucli.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat de la delegada de Turisme, Júlia Acosta; el delegat de Cales de Mallorca, Ferran Montero; i la delegada de s’Illot, Antònia Llodrà, ha donat a conèixer aquest dimarts els detalls de la iniciativa.

S’Illot. D’altra banda, l’Ajuntament de Manacor també ha sol·licitat un projecte pressupostat en 2.325.438 € per a la millora dels serveis municipals

L’Ajuntament de Manacor ha presentat aquests dos projectes a la convocatòria de subvencions per a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears en l’àmbit turístic, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea Next Generation per a la realitzar l’actuació i que gestiona la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears.

Les actuacions que es planegen s’emmarquen en el Programa destinat a les entitats locals incloses dins les zones d’excessos, zones saturades i madures definides per la normativa turística vigent, i que són Calvià, Llucmajor, Manacor, Palma, Sant Antoni de Portmany, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera. L’ajut sol·licitat per l’Ajuntament de Manacor és de 7.131.824 €.

Cales de Mallorca. L’actuació que proposa l’Ajuntament de Manacor és l’adquisició i la posterior demolició dels ‘Apartamentos Topaz’ per a la seva reconversió en un espai lliure públic, el que suposarà una millora de la zona turística madura de Cales de Mallorca. Per a l’adquisició i demolició de l’establiment ‘Apartamentos Topaz’, ubicat al nucli turístic de Cales de Mallorca s’ha sol·licitat un import de 4.806.386,20 €.

L’actuació que es planteja es l'adquisició de l’immoble de 2.500 metres quadrats ubicat al carrer Alcanada de Cales de Mallorca, al costat de l’establiment turístic Club Cala Romaní, destinat fins fa uns anys a allotjament turístic sota el nom d’Apartamentos Topaz, i que es troba en estat d'abandonament. Actualment, la propietat dels voltants dels 50 apartaments que es troben en aquest immoble recau sobre empreses immobiliàries depenent d’entitats financeres. Totes aquestes circumstàncies, fan que a data d’avui aquest immoble no sigui apte per a comercialitzar-se turísticament.

Per tot això, la proposta que es fa des de l’Ajuntament de Manacor en el marc de la convocatòria Next Generation és l’adquisició de l’immoble dels ‘Apartamentos Topaz’ i la seva posterior demolició per transformar el solar en un nou espai lliure públic en una zona turística com és Cales de Mallorca, que es troba a les portes del major espai natural protegit del municipi de Manacor.

La demolició de l’edifici existent suposarà la recuperació d’un espai lliure, la recuperació d’un sòl que havia estat urbanitzat i que passarà a ser un espai verd, amb un ús encara per determinar. L’Ajuntament de Manacor preveu executar aquest projecte durant l’any 2024.

«Es tracta d’una inversió importantíssima per a l’adquisició de dues parcel·les a nuclis que ho necessiten», ha assegurat el batle Oliver. En el cas de Cales de Mallorca, una zona turística madura, l’adquisició i demolició d’aquests apartaments abandonats «suposa eliminar una imatge que representa la vergonya de Cales de Mallorca, una imatge de deixadesa i guanyar un espai, tant per a residents com a visitants», ha afegit. El delegat de Cales de Mallorca, Ferran Montero, ha apuntat al fet que l’estat d’abandonament d’aquesta edificació també ha suposat al llarg dels darrers anys problemes de seguretat, pel que l’actuació s’espera amb urgència també per part dels veïns de la zona.

S’Illot. D’altra banda, l’Ajuntament de Manacor també ha sol·licitat un projecte pressupostat en 2.325.438 € per a la millora dels serveis municipals administratius de s’Illot, una actuació que s’engloba en els ajuts que pretenen reforçar els serveis públics en zones d’especial influència turística, en particular, els serveis administratius, de seguretat i sanitaris. En aquest zona d'influència turística, l’Ajuntament de Manacor no disposa d’immobles de titularitat municipal per als serveis administratius necessaris per a un nucli turístic de les característiques de de s’Illot. Actualment, aquest nucli compta amb una oficina de registre ubicat en un immoble de titularitat privada en règim de lloguer.

De manera que, pel reforç dels serveis públics d’aquesta zona turística, es fa necessària l’adquisició d’un immoble i la implantació dels serveis administratius destinats a la informació turística, el registre general, cites amb tècnics municipals, etcètera. L’immoble que es planteja adquirir es troba a l’avinguda dels Pins cantonada amb el camí de la Mar i actualment també es troba en estat d’abandonament.

«Aquest immoble, de 1.800 metres quadrats de superfície, ja fou objecte d’interès per part del consistori l’any 2018 per tal de realitzar-ne la compravenda i destinar-lo a serveis públics», ha recordat el batle de Manacor. Per aquest motiu, i d’acord amb el consens que es va manifestar aleshores, l’Ajuntament de Manacor justifica l’interès per a dur a terme aquesta actuació.

Segons el projecte de l’Ajuntament de Manacor, l’edificació existent en l’immoble que s’adquirirà serà objecte de reforma i adequació per a allotjar-hi els serveis administratius, mentre que la resta de superfície es destinarà a espai lliure públic, que permetrà crear un nou espai que esdevindrà un refugi climàtic en aquesta zona turística per a fer front a les elevades temperatures dels mesos d’estiu. Així mateix, el fet que es creï un nou espai lliure en el que es retirarà la pavimentació existent suposarà una millora del sòl i la recuperació d’espècies vegetals i de fauna generant un espai que, tot i trobar-se en un entramat urbà, podrà veure incrementat la biodiversitat de la zona.

L’Ajuntament de Manacor preveu executar aquest projecte durant l’any 2024. La delegada de s’Illot, Antònia Llodrà, ha recordat la necessitat d’aquest projecte, que compta també amb el vistiplau dels veïns de s’Illot, i amb l’objectiu que l’Ajuntament de Manacor pugui disposar de dependències municipals pròpies.

«Aquestes dues actuacions contribuiran també a millorar la imatge tant de Cales de Mallorca com de s’Illot, per a les persones que hi viuen i per a les que ens visiten», ha conclòs la delegada de Turisme, Júlia Acosta. El batle s’ha mostrat convençut que el Govern de les Illes Balears sabrà valorar la importància i necessitat dels dos projectes presentats a aquesta convocatòria d’ajuts.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


8
1
pere
muy caro pagar 2 kilos por un solar en sillot, y sumar la demolicion, mantener los pinos del solar, atentos que pasara como can bauza, primero 900.000 euros y ahora 4 millones más, mala inversión, muy poco acertada. Lo de Calas una barbaridad, con 4 millones compras media ronda de esa urbanizacion
Tomàs
Cotrupció preu desmesurat.
Joana
Això acabarà amb un ambulatòri a s'Illot a devora la farmacia del Capo com va passar a Porto Cristo.
Pep
Lo de s'Illot es una barbaritat, els serveis han de ser a un lloc amb facil aparcament i a un solar més economic que en hi ha i molts. Aquests preus son una tudada de doblers, hi deu haver interessos ocults.
Llorenç
Y no sería mejor destinarlo a vivienda asequible? Esta gentuza vive en otro mundo no conoce los problemas de la gente.
Daniel
Lo de Calas de Mallorca tiene más logica, ya que aqui se recauda una cantidad de impuestos y el ayuntamiento no invierte nada, calas tiene la plaza hotelera mas grande del municipio de Manacor diez mil plazas de turismo. Ese edificio se tiene que demoler es una verguenza la imagen tiene. Solamente viven okupas y drogadictos, es un peligro
TOLO
No hi ha doblers per arreglar semàfors i volen comprar edificis,aixó sona a gato encerrado !!
Manuel Rosas Serra
Lo de S' Illot tiene una cierta lógica. Lo de Calas de Mallorca ¿?¿?