Aquest acord aprovat per plenari s'ha traslladat ja al Govern i Consell
Primera Fira de la Terra. Dissabte 19 d’octubre, a les 12.00 hores; Inca es posiciona en contra de les «macrogranjes» a l'illa de Mallorca (PSOE, MÉS, PP)
D’aquesta manera, dissabte 19 i diumenge 20 d’octubre Inca acull una gran varietat d’actes per a tots els públics. Una de les grans novetats d’enguany és la Fira Màgica de les Rondalles
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/10/2024 - 09:29:00
Així doncs, Inca rebutja la «macrogranja» de Sineu en particular i les explotacions intensives similars a l'illa de Mallorca en general, no només per una qüestió ambiental, sinó també

Inca es posiciona en contra de les «macrogranjes» a l'illa de Mallorca. El ple de l'Ajuntament d'Inca ha aprovat durant la darrera sessió plenària una moció dels grups municipals Socialistes d'Inca, MÉS per Inca i Partit Popular d'Inca per posicionar-se en contra de les «macrogranjes» a l'illa de Mallorca. L'objectiu d'aquest acord és posar en relleu la necessitat urgent de revisar i reforçar la normativa que regula aquestes activitats a Mallorca, assegurant un equilibri entre el desenvolupament del sector primari i la protecció del medi ambient i la qualitat de vida de les comunitats rurals.

Així doncs, Inca rebutja la «macrogranja» de Sineu en particular i les explotacions intensives similars a l'illa de Mallorca en general, no només per una qüestió ambiental, sinó també per una qüestió de justícia social, econòmica i ètica. En aquest sentit, el text aprovat recalca que «és fonamental apostar per un model de producció sostenible, respectuós amb el benestar animal, de suport als petits productors locals i que garanteixi la salut i el benestar de la ciutadania. Les «macrogranjes» representen el contrari, són un model amb més perjudicis que avantatges per a la nostra terra, per tant, han de ser substituïdes per alternatives més justes i sostenibles per al futur de la nostra illa».

Fira de la Terra d’Inca se celebren també la Fireta Clau Natural en la plaça Antoni Fluxà, la II Fira Intercultural de la mà del Baleares Sin Fronteras. A més a més, enguany s’amplia la Fira de la Ciència

Aquest acord aprovat per plenari s'ha traslladat ja al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca, amb la finalitat de comunicar de manera clara i contundent el posicionament de l'Ajuntament d'Inca en contra de la «macrogranja» de Sineu.

Finalment, cal destacar que el batle d'Inca, Virgilio Moreno, juntament amb la regidora de Medi Ambient, Helena Cayetano, i el regidor d'Urbanisme, Andreu Caballero, s'han reunit també amb la plataforma en contra de les «Macrogranjes». Durant aquesta trobada, el consistori de la capital del Raiguer ha traslladat als representants d'aquest col·lectiu el seu suport i rebuig a les «macrogranjes».

Primera Fira d’Inca, Fira de la Terra. Dissabte 19 d’octubre, a les 12.00 hores, l’Ajuntament d’Inca dona el sus a les Fires de tardor amb la Fira de la Terra. Enguany, els caparrots d’Inca i els xeremiers seran els encarregats d’inaugurar la primera fira que se celebra durant tot el cap de setmana a la capital del Raiguer.

D’aquesta manera, dissabte 19 i diumenge 20 d’octubre Inca acull una gran varietat d’actes per a tots els públics. Una de les grans novetats d’enguany és la Fira Màgica de les Rondalles, que se celebrarà a la plaça Mallorca. Hi haurà tallers, actuacions, exposicions i paradetes que convidaran a descobrir el món màgic i tradicional de les rondalles, així com una trobada de Caparrots.

D’altra banda, durant la Fira de la Terra d’Inca se celebren també la Fireta Clau Natural en la plaça Antoni Fluxà, la II Fira Intercultural de la mà del Baleares Sin Fronteras. A més a més, enguany s’amplia la Fira de la Ciència, que se celebrarà a la plaça del Mercat Cobert, amb la participació de Creativity de l’Obra Social La Caixa. Fireta Gastronòmica Vermut Bo també creix en la seva segona edició amb més paradetes de productes locals.

De forma paral·lela, com és costum, també hi haurà plantes, flors i productes de la terra. Així mateix, durant el primer cap de setmana de Fira, Inca acollirà també la Trobada de Cossos d’Emergència. Memorial Juan Cifuentes, la Fira d’Entitats, la Fira del Reciclatge, la Nit del Vi, la III Tirada CF McColins, l’ exposició de la Trobada de Pintors i Pintores, una trobada de Glossadors i activitats pels més petits i ludoteca, entre altres actes.

Enguany, es recupera també la Cuina de Campanya, la V Jornada Gastro Solidària, que se celebra amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i la Comandància General de Balears. La recaptació íntegra és a benefici del Menjador Social d’Inca (Càritas Diocesana de Mallorca).

A més a més, enguany se celebra INKLATENT amb la final de donar a conèixer i promocionar a les joves promeses inqueres. En aquesta edició participaran Alira Moya, Auba Murilla, Silvia Melgarejo & Ciara R. Calderon, Cristián Martín i Aitor Carrasco.

Finalment, cal destacar que per segon any consecutiu l’Ajuntament ha comptat també amb la col·laboració dels usuaris dels centres d'educació especial que han preparat tota la decoració que lluiran els carrers del centre. El programa complet de les Fires d’Inca es pot consultar aquí: https://incaciutat.com/firesinca2024

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado