Un total de 200 reflexions, sons de campana que van acompanyats
Presentació del llibre Dingalandang. Sons de contemplació i meditació, de Tomàs Garau Febrer. 29 de maig a les 20h a Son Macià i 31 de maig a les 20h al Pati de Ca´n Frau de Manacor
Tomàs Garau, (Son Macià), ens presenta el quart llibre de la col·lecció Quaderns de Ca’s Xorc, editat aquesta vegada per Purpurina editorial. Recordau els anteriors: Poemes de Pleniluni, Mallorcària i Pèl i pell!
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/05/2024 - 04:18:00
TOMÀS GARAU FEBRER (Son Macià, 1959). És mestre d’escola vocacional, on li ve de nissaga, i un enamorat del seu poble natal, que considera un lloc privilegiat per viure.

Presentació del llibre Dingalandang. Sons de contemplació i meditació, de Tomàs Garau Febrer. Dimecres dia 29 de maig a les 20h al Centre Cívic de Son Macià i divendres dia 31 de maig a les 20h al Pati de Ca´n Frau, de Manacor (Carrer Jaume Domenge, 11). L´autor Tomàs Garau, (Son Macià), ens presenta el quart llibre de la col·lecció Quaderns de Ca’s Xorc, editat aquesta vegada per Purpurina editorial. Recordau els anteriors: Poemes de Pleniluni, Mallorcària i Pèl i pell!

El títol d´aquesta quarta entrega ja crida l´atenció. Dingalandang, com el mateix autor diu, “pretén esser l´humil evocació d, una sèrie de sons que fluïren, des de la contemplació i la meditació, en un període personal de recerca d´aquest llumeneret blau que tots tenim encara per descobrir”. Un total de 200 reflexions, sons de campana que van acompanyats de diverses fotografies fetes per l´autor. Reflexions que no et deixen de cap manera indiferent “fruit de la contemplació i meditació” –com diu l´autor-.

Reflexions sobre el temps, la llibertat personal, relacions personals, l´amor... i molts altres que es poden llegir sense cap ordre establert. Obrir el llibre per a qualsevol pàgina i endinsar-se en els pensament

Reflexions sobre el temps, la llibertat personal, relacions personals, l´amor... i molts altres que es poden llegir sense cap ordre establert. Obrir el llibre per a qualsevol pàgina i endinsar-se en els pensament de l´autor. En Tomàs Garau ja ho diu “aquestes frases volen esser l´exegesi més profunda de certs instants viscuts, passats per el sedàs de la contemplació i cavil·lació, que en el fons no cerquen més que pellucar bocinets de la magnificència de la vida”.

L´obra de Tomàs Garau inclou una segona part titulada Teoria Pericoto (Origen de l´Univers) que sense intenció d´avançar res, no vos deixarà indiferents. Destaca l´autor del pròleg, Macià Nicolau Nicolau, que “per la meva part he deixat que cada so que ha aplegat en Tomàs m´interpel.li, confrontant-lo amb els meus sons, sense intenció que els seus em convencin, tampoc que els meus el facin rectificar, no, simplement escoltar altres sons, m´ajuden a que la meva simfonia del pensament tengui més harmonia, som si d´una peça musical es tractàs”.

TOMÀS GARAU FEBRER (Son Macià, 1959). És mestre d’escola vocacional, on li ve de nissaga, i un enamorat del seu poble natal, que considera un lloc privilegiat per viure. El 1995 publica el seu primer llibre, Història de Son Macià, a la col·lecció Llibres de la Nostra Terra (núm. 9) de Lleonard Muntaner, Editor. I dins aquesta mateixa editorial i col·lecció (núm. 123) publica el 2019 el llibre d’història La Guerra del Marroc i les Balears (1859-1927).

És el creador de la col·lecció literària “Quaderns de Ca’s Xorc”, amb la publicació dels seus llibres Poemes de Pleniluni (2001), l’assaig Mallorcària (2005) i la novel·la Pèl i pell! (2022). Ara pelluca en la recerca de respostes, dins el món de la contemplació, meditació i espiritualitat.

Entre altres coses, des de 1980, ha escrit nombroses col·laboracions de caire històric, cultural, pedagògic i literari a la revista manacorina Perlas y Cuevas i en altres revistes. El 2002 participa a les II Jornades d’estudis locals de Manacor amb la seva ponència Son Macià: espai, societat i cultura. És un gran coneixedor de la cultura mallorquina i balear, així com del seu genuí lèxic i un apassionat de la investigació històrica.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado