De fet, durant aquests mesos han estat moltes les persones voluntàries
Avui amb motiu del Dia Internacional dels Museus, l'Ajuntament de Sant Llorenç ha presentat els resultats de la 1ª fase del projecte de formació d'una Col·lecció del Brodat i la Confecció
A més, s'han fet una sèrie de tallers amb els centres educatius, que han permès trobar informació i peces per a la col·lecció, a més de donar a conèixer als alumnes la importància dels brodats i la confecció tèxtil del municipi.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/05/2024 - 12:26:00
Fa mesos, l'ajuntament va posar en marxa aquesta iniciativa per localitzar i conservar patrimoni material i immaterial vinculat a la producció dels tallers llorencins dedicat a aquesta manufactura.

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar presenta la Col·lecció del Brodat i la Confecció per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Avui amb motiu del Dia Internacional dels Museus, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha presentat els resultats de la primera fase del projecte de formació comunitària d'una Col·lecció del Brodat i la Confecció.

L'acte ha comptat amb l'explicació d'algunes de les peces per part dels seus donants. Com cada any, dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Són molts els centres que aprofiten aquesta fita per oferir al públic un programa d'activitats que valora i dona a conèixer el seu fons i la seva tasca museística.

conservat vestigis de tota mena: adreços, brodats, màquines de cosir, «motors» per fer decoració, fils de totes les èpoques, vestits i bruses brodades i dibuixos, entre altres peces, algunes d'elles molt especials.

Enguany, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha aprofitat aquesta celebració per presentar els resultats obtinguts en la primera fase del projecte de formació comunitària d'una col·lecció museogràfica dedicat al brodat i a la confecció. Fa mesos, l'ajuntament va posar en marxa aquesta iniciativa per localitzar i conservar patrimoni material i immaterial vinculat a la producció dels tallers llorencins dedicat a aquesta manufactura.

Després de mesos de feina, es pot afirmar que la col·lecció ja és una realitat en marxa gràcies a les donacions de particulars que han conservat vestigis de tota mena: adreços, brodats, màquines de cosir, «motors» per fer decoració, fils de totes les èpoques, vestits i bruses brodades i dibuixos, entre altres peces, algunes d'elles molt especials.

A la presentació s'han pogut observar alguns dels objectes, els quals han sigut explicats per les persones que les han donat o cedit. L'objectiu és conèixer les històries que cada un d'ells amaga, moltes de caràcter personal. Això posa en valor el perfil humà i social de la col·lecció, formada gràcies a l'acció i participació ciutadana.

De fet, durant aquests mesos han estat moltes les persones voluntàries que no tan sols han aportat peces, sinó que també han ajudat a iniciar la seva catalogació i han teixit una xarxa col·laborativa que ha impulsat el projecte. A més, s'han fet una sèrie de tallers amb els centres educatius, que han permès trobar informació i peces per a la col·lecció, a més de donar a conèixer als alumnes la importància dels brodats i la confecció tèxtil del municipi.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado