“Sense memòria no hi ha democràcia”
Derogar la Llei 2/2018, de 13 d’abril, de memòria i reconeixement democràtic de Balears, les entitats signants consideram que aquesta decisió afecta els fonaments de la democràcia, dia 2
- La nostra indignació per aquesta decisió. - La solidaritat amb les víctimes del franquisme. - El rebuig al feixisme. - El compromís amb els drets humans i la memòria democràtica.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 01/06/2024 - 03:45:00
Veritat, Justícia, Reparació, Garanties de no repetició i Memòria. Entitats adherides: Dones de Llevant, OCB Manacor, Comitè de Son Coletes, Assemblea Antipatriarcal, UGT, CCOO, STEI Intersindical.

PER LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA EN SUPORT A L’ACTE DE DIA 2 DE JUNY A PALMA. Davant l’acord entre el Partit Popular i Vox de derogar la Llei 2/2018, de 13 d’abril, de memòria i reconeixement democràtic de les Illes Balears, les entitats signants consideram que aquesta decisió afecta els fonaments de la democràcia i és un atac a la memòria i els drets dels homes i dones víctimes del cop d’estat i del franquisme que ens precediren en la lluita per la democràcia i, en general, per a l’aplicació de polítiques públiques de memòria democràtica a tots els nivells.

Una llei que basa el seu articulat amb els principis dels drets humans, lloada pel relator de les Nacions Unides, que defensa els drets de víctimes que no els han tingut, que prescriu la retirada de simbologia franquista i que va especialment adreçada a la reparació i a garantir la no repetició.

Les entitats que signen aquest Manifest convidam la ciutadania de Manacor i de la zona de Llevant a la concentració que es farà dia 2 de juny a Palma, al Parc de les estacions, a les 19 hores

El Partit Popular ha cedit a l’exigència de Vox, que només té un 13% de representació al Parlament de les Illes Balears, que vol esborrar la nostra memòria democràtica, blanquejar el franquisme i imposar de bell nou el seu relat. Un partit que nega la violència masclista, posa dins un mateix sac víctimes i victimaris, té com a objectiu aniquilar la llengua catalana i utilitza de manera hipòcrita la democràcia com a pretext per estendre el discurs de l’odi, xenòfob i homòfob.

Per tot el que s’ha exposat manifestam:

- La nostra indignació per aquesta decisió.

- La solidaritat amb les víctimes del franquisme.

- El rebuig al feixisme.

- El compromís amb els drets humans i la memòria democràtica.

- El reconeixement a totes aquelles persones que lluitaren per la llibertat i la democràcia i que, per aquest motiu, patiren marginació, presó, repressió i mort.

- La nostra ferma voluntat de treballar per la defensa de la Llei 2/2018, de memòria democràtica de les Illes Balears i pels drets que d'ella es deriven.

Les entitats que signen aquest Manifest convidam la ciutadania de Manacor i de la zona de Llevant a la concentració que es farà dia 2 de juny a Palma, al Parc de les estacions, a les 19 hores en defensa de la Memòria Democràtica i en contra de les “lleis de concòrdia” pactades entre el PP i Vox.

L’acte de dia 2, que té com a lema “Sense memòria no hi ha democràcia”, serà un clamor en favor dels drets humans i pel reconeixement dels drets de les víctimes del feixisme Veritat, Justícia, Reparació, Garanties de no repetició i Memòria. Entitats adherides: Dones de Llevant, OCB Manacor, Comitè de Son Coletes, Assemblea Antipatriarcal, UGT, CCOO, STEI Intersindical.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Marta
Vaja una guarda de penjats que firma aquesta cosa. Auuu a fer feina!!!