Així mateix, es millorarà i incrementarà la il·luminació del parc
Inca reformarà la plaça Pobladors per millorar l’accessibilitat i potenciar els espais públics esportius suposarà una inversió aproximada de 500.000 euros
Per dur a terme aquesta actuació, l’Ajuntament d’Inca rebrà una subvenció de 360.000 euros del Consell de Mallorca, en el marc de la convocatòria de subvencions plurianuals 2024-2025 per desenvolupar
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/08/2024 - 04:16:00
Finalment, es realitzarà un tancament perimetral de l’espai públic amb reixa metàl·lica prefabricada de 2 m. Pel que fa a aquest darrer punt, cal destacar que el tancament del parc era una demanda dels veïnats

Inca reformarà la plaça Pobladors per millorar l’accessibilitat i potenciar els espais públics esportius. La reforma suposarà una inversió aproximada de 500.000 euros, dels quals el Consell de Mallorca subvencionarà 360.000 euros. A més de tasques de millora de l’accessibilitat, l’enllumenat i tancament de l’espai, s’ampliarà el parc de patinatge i s'instal·larà un circuit de Parkour.

L’Ajuntament d’Inca durà a terme una important reforma de la plaça Pobladors, ubicada en la barriada de Fernández Cela, d’acord amb les demandes dels veïnats i les necessitats actuals. D’aquesta manera, la finalitat de l’actuació és renovar i millorar l’espai públic, alhora que s’augmenta la zona per a la pràctica esportiva a l’aire lliure.

«Per tant, pretenem realitzar una actuació de reforma de la plaça per tal d’incrementar les possibilitats i opcions de realitzar exercici físic dins un parc urbà polivalent i dins un entorn global accessible i segur»

Així doncs, el projecte de reforma contempla l’ampliació de l’skatepark amb nous elements i la instal·lació d’un nou circuit de parkour, consistent en un recorregut amb elements prefabricats que permeten córrer i enfilar-se superant obstacles a través de la instal·lació. A més, s’ampliarà el parc infantil existent amb la instal·lació d’un nou joc inclusiu.

D’altra banda, es preveu la formació de nous accessos a la plaça accessibles, amb nous recorreguts al llarg del parc i la creació de zones d’estada, així com la reparació dels paviments existents. També s'instal·larà nou mobiliari i se sembraran arbres a les zones enjardinades.

Així mateix, es millorarà i incrementarà la il·luminació del parc amb la instal·lació de noves lluminàries, especialment al voltant de l’itinerari adaptat de la plaça. Finalment, es realitzarà un tancament perimetral de l’espai públic amb reixa metàl·lica prefabricada de 2 m. Pel que fa a aquest darrer punt, cal destacar que el tancament del parc era una demanda dels veïnats, que fa uns anys ja varen entregar una sol·licitud formal a l’Ajuntament.

«Per tant, pretenem realitzar una actuació de reforma de la plaça per tal d’incrementar les possibilitats i opcions de realitzar exercici físic dins un parc urbà polivalent i dins un entorn global accessible i segur», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, Andreu Caballero, apunta que «hem tengut en compte diverses peticions de veïnats i de col·lectius juvenils, sobretot pel que fa al tancament perimetral del parc, la renovació dels espais i la creació del circuit de parkour».

Per dur a terme aquesta actuació, l’Ajuntament d’Inca rebrà una subvenció de 360.000 euros del Consell de Mallorca, en el marc de la convocatòria de subvencions plurianuals 2024-2025 per desenvolupar actuacions d’inversió de competència municipal. El cost total del projecte ascendeix a 465.000 euros, per tant, l’Ajuntament haurà d’aportar 105.000 euros. Les obres s’executaran durant el 2025.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado