CCOO
CCOO aconsegueix convocar les Meses pel seguiment de l'acord de mesures sociolaborals i de millores educatives
Hem exigit la implementació immediata dels compromisos signats per millorar el sistema educatiu .
ib.ccoo.es 04/07/2024 - 22:45:39

CCOO aconsegueix convocar les Meses pel seguiment de l'acord de mesures sociolaborals i de millores educatives

Hem exigit la implementació immediata dels compromisos signats per millorar el sistema educatiu i complir amb la calendarització, prioritzant i reclamant els punts que considerem més urgents i prioritaris, però hi ha massa punts que queden pendents per l’inici del proper curs.

La Federació d'Ensenyament de CCOO Illes Balears celebra les darreres reunions per fer el seguiment i avaluació dels 36 punts calendaritzats a l'Acord Marc de mesures sociolaborals i de millores educatives, després de les nostres insistents reclamacions sobre el compliment de l'Acord Marc signat amb l'anterior govern i ratificat amb l'actual. Aquestes reunions suposen una passa important per a la millora de les condicions educatives a les Illes Balears.

A les dues reunions celebrades, hem reclamat els punts de l'Acord Marc que considerem més urgents, des de CCOO ha destacat cinc punts clau que considerem primordials per a la millora del sistema educatiu i les condicions laborals del personal docent:

Hem reclamat la reducció efectiva a 23h de docència directa pels docents de primària, s'ha aconseguit calcular les quotes per l'any que ve amb 24'5h i continuem negociant per continuar amb aquesta reducció i els següents cursos calcular quotes amb 24h, 23'5h fins a arribar a 23h.

Persistim en les places d'auxiliars administratius als centres, i hem donat el nostre compromís de negociar-lo amb funció pública, com a sindicat que forma part de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics insistirem per tal d'agilitzar aquesta necessitat.

Un deute històric per CCOO és la negociació i millora de les condicions de les funcions tutorials del personal docent. Encara no s'han negociat les millores d'aquestes funcions, reconegudes per la LOMLOE i la LEIB com a prioritàries; aquestes millores són absolutament necessàries per al reconeixement de la tasca dels tutors.

Cal la regulació de tots permisos retribuïts i sense retribució per al personal docent. Tot i ser una reclamació reiterada per CCOO, encara no s’ham resolts tots. Celebram que ja siguió possible la reducció de mitja jornada no retribuida i voluntària per a funcionaris de carrera, i per motius de salut i majors de 55 per a interins, permisos essencials per a les condicions laborals del personal docent.

Ja arribem tard per la reducció progressiva de ràtios i proposta del Pla d'Infraestructures Educatives. Aquests punts són essencials per a la millora de l'educació a les Illes, ja que la reducció de ràtios està estretament lligada a l'augment necessari d'infraestructures educatives.

S'ha d'avançar amb el Pla de Climatització dels centres educatius. Encara no s'ha elaborat el pla de climatització ni l'auditoria de l'estat dels centres, aquest està a l’espera de l’informe tècnic de la UIB. Es tracta d’un pla necessari donada la climatologia dels darrers anys i per ventura urgeix al començament del curs vinent una partida extraordinaria de mesures temporals fins l’aplicació.

Des de CCOO continuarem treballant i exigint el compliment de tots els punts acordats, que són fonamentals per a la millora del sistema educatiu i de les condicions tant de l'alumnat com dels i les docents. Continuarem reclamant Meses Sectorials d'Educació per negociar i tractar les qüestions que queden pendents de l'Acord.

Malgrat s’està avançant, malauradament han quedat massa punts pendents per tractar i/o negociar que s’han posposat per el primer trimestre del pròxim curs.

 

Reciente
Visto
Comentado