La conferència de Na Maria Barceló se referirà al fet que, malgrat
Obra Cultural Balear Manacor. "Les beguines mallorquines a la tardor medieval", propera conferència del Dilluns Maria Barceló Crespí, que ens oferirà la conferència 20 de març, a les 20h
Continuam aquest cicle amb Na Maria Barceló Crespí, que ens oferirà la conferència "Les beguines mallorquines a la tardor medieval", que tindrà lloc al Teatre La Fornal, el proper dilluns, 20 de març, a les 20.00 hores.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/03/2023 - 08:15:00
Na Maria Barceló Crespí és catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears, llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història, per la Universitat de Barcelona (1975)i Doctora en Història Medieval

Obra Cultural Balear Manacor. "Les beguines mallorquines a la tardor medieval", propera conferència del Dilluns de l'Obra. L'Obra Cultural Balear de Manacor, dedica les conferències dels Dilluns de l'Obra del mes de març al món de la dona. . Continuam aquest cicle amb Na Maria Barceló Crespí, que ens oferirà la conferència "Les beguines mallorquines a la tardor medieval", que tindrà lloc al Teatre La Fornal, el proper dilluns, 20 de març, a les 20.00 hores.

La conferència de Na Maria Barceló se referirà al fet que, malgrat entre els estudis dedicats al món religiós femení, hi abunden, sobretot, aquells que es dirigeixen cap a l'anàlisi de caire conventual, caracteritzat pel respecte i el no qüestionament del sistema ideològic configurat per l'Església, això no obstant, de manera paral·lela a tota línia oficial, es desenvoluparen moviments alternatius que s'allunyaren de les normes establertes per la jerarquia eclesiàstica.

Fou el cas dels beguinatges i beateris, nous centres d'espiritualitat femenina no sotmesos a normatives oficials, on les dones laiques podien manifestar de manera més lliure i espontània la seva religiositat.

Fou el cas dels beguinatges i beateris, nous centres d'espiritualitat femenina no sotmesos a normatives oficials, on les dones laiques podien manifestar de manera més lliure i espontània la seva religiositat.

Na Maria Barceló Crespí és catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears, llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història, per la Universitat de Barcelona (1975)i Doctora en Història Medieval per la Universitat de les Illes Balears (1982), amb el títol extraordinari de Doctorat (1984).

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado