AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/09/2023 - 03:49:00 |
Josep Pérez Esclapez, nascut a Elx (Comunitat Valenciana) és el màxim responsable d'aquesta activitat. Amb una experiència de gairebé 30 anys, ha fet d'aquesta modalitat esportiva la seva forma de vida. |
TAI CHI AL RENSHINKAN. L´Acadèmia Renshinkan Manacor posa en pràctica a partir d´octubre una disciplina molt interessant, el Tai Chi.
Josep Pérez Esclapez, nascut a Elx (Comunitat Valenciana) és el màxim responsable d'aquesta activitat. Amb una experiència de gairebé 30 anys, ha fet d'aquesta modalitat esportiva la seva forma de vida. Per a ell, és una eina molt necessària per afrontar els reptes d’avui dia, on el seu principal enfocament és el benestar físic, emocional i mental. Amb ell hem volgut tenir una xerrada perquè ens comenti les inquietuds d'aquesta nova disciplina en el Renshinkan?
Què és el Tai Chi?. A molta gent li sonarà de veure reportatges de Xina amb gent practicant Tai Chi en els parcs. Alguns ho defineixen com una meditació en moviment. El Tai Chi que jo practique és l’estil Yang, on s’aprofundeix en un treball energètic, i el juntam amb el Chikung, enfocant aquesta pràctica a la millora de la salut i a la millora de les patologies que puguis tenir, a més reforça l'equilibri, els reflexos, etc.
És un art marcial o és més una pràctica física, espiritual, mental?. L'origen és un art marcial, però avui dia sense cap mena de dubte és una pràctica enfocada al benestar físic, mental i emocional.
Quins beneficis aporta la pràctica del Tai Chi?. És un exercici molt recomanat per la gent que té artrosi ja que enforteix les articulacions i redueix els bloquejos tendinomusculars. També és recomanable per reforçar el sistema immunitari, i per a les persones amb problemes respiratoris i circulatoris, a més dels problemes del sistema nerviós com l’estrés i l'ansietat.
Xerrem dels teus inicis del Tai Chi ?. Vaig començar a la universitat fa 28 anys. Aleshores jo tenia moltes migranyes i la millora va ser tan important que no les he tornat tenir. Des de llavors he practicat Tai Chi a Alacant, Menorca i Mallorca. I és aquí on m’he format a “l’Escola Superior de Chikung–Tai Chi” amb seu a Madrid, des del 2006.
Quina és l'edat i les condicions per a la pràctica del Tai Chi?. No té límit d'edat, diuen que el Tai Chi és per a gent gran, però jo sempre els dic que els que fan Tai Chi arriben a grans. Recordo una senyora que va començar amb 80 anys i necessitava tenir una cadira al costat perquè cada dos per tres havia de descansar, després de 3 anys de pràctica no necessitava la cadira i entrenava amb els joves.
Vols afegir alguna cosa més?. Si, avui dia el Tai Chi al igual que altres disciplines, són eines que no pesen i no ocupen espai, però molt necessàries avui dia per afrontar els reptes que ens trobem a la vida quotidiana. Vull convidar als interessats a que vinguin a provar sense cap compromís. Ens veiem en el RENSHINKAN!!.
- FITUR: Inca se promociona porque dispone de una ubicación privilegiada en el centro de Mallorca, siendo uno de los accesos principales a Lluc y la Serra de Tramuntana
- Felanitx és present a FITUR i dona a conèixer i fa valdre la seva tasca de recuperació del patrimoni
- La vigésima edición de TaPalma Mallorca-2025 se celebrará el 3 al 9 de noviembre en Palma
- El Consell de Mallorca inicia las obras de un nuevo carril entre la salida de So n Oms y el aeropuerto
- Activitat inclosa en el Programa de les Festes de Sant Antoni 2025
- Encuesta sobre jóvenes en Baleares: La mayoría todavía viven con sus progenitores (57 %); Abandono escolar el 15%; El 72 % no participa en ningún tipo de organización social
- El Ayuntamiento de Manacor impulsa la creación del Consejo Municipal de Cultura, será sometido a exposición pública para recoger aportaciones que enriquezcan el texto final
- CAEB: Baleares afronta una nueva temporada con el deber de “convertir el turismo en un aliado para revertir desequilibrios, impulsarlo de forma sostenible y buscando la excelencia”
- La Banda de Tambores de Porto Cristo busca alumnos/as para participar en su enseñanza e incorporación, mayores de 6 años, fecha límite 28 de enero, ensayos los jueves
- Manacor: La Fundació Trobada acull a persones que han estat condemnats a penes de Treballs en Beneficis de la Comunitat (TBC) a les quals realitza el pertinent seguiment i control