Manacor celebra el mig segle d’Andreu Milà, el debut novel·lístic
La 1ª novel·la de Miquel Àngel Riera, “Fuita i martiri de Sant Andreu Milà” compleix enguany mig segle homenatjar al autor a La Fornal (Manacor) el pròxim 11 de desembre a 20h
Originalment publicada el 1973 per l’Editorial Moll –i reeditada a finals de l’any passat per la Nova Editorial Moll, en una nova edició que recupera el primer pròleg de Josep M. Llompart i l’epíleg de Jaume Santandreu
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/12/2023 - 09:27:00
La primera novel·la de Miquel Àngel Riera, “Fuita i martiri de Sant Andreu Milà” compleix enguany mig segle de la seva publicació; l’efemèride serveix, doncs, per homenatjar al seu autor

Manacor celebra el mig segle d’Andreu Milà, el debut novel·lístic de Miquel Àngel Riera. “Fuita i martiri d’Andreu Milà” (1973) ha estat considerada per nombrosos especialistes com una de les pedres angulars de la narrativa illenca.

La primera novel·la de Miquel Àngel Riera, “Fuita i martiri de Sant Andreu Milà” compleix enguany mig segle de la seva publicació; l’efemèride serveix, doncs, per homenatjar al seu autor amb un acte que tindrà lloc al Teatre La Fornal (Manacor) el pròxim dilluns, 11 de desembre, a les 20 h. i en el que hi participaran Pere Rosselló Bover, Bernat Nadal, Maria Magdalena Gelabert, Lluís Segura, Josep Ramon Santiago, Tomeu Canyelles i la família Riera-Vallés.

11 de desembre, a les 20 h. i en el que hi participaran Pere Rosselló Bover, Bernat Nadal, Maria Magdalena Gelabert, Lluís Segura, Josep Ramon Santiago, Tomeu Canyelles i la família Riera-Vallés.

Originalment publicada el 1973 per l’Editorial Moll –i reeditada a finals de l’any passat per la Nova Editorial Moll, en una nova edició que recupera el primer pròleg de Josep M. Llompart i l’epíleg de Jaume Santandreu– la novel·la es una paràbola inquietant, d'arrels bíbliques, que comença quan un grup de delinqüents, després d'un accident de trànsit, queden atrapats entre la ferralla de l'automòbil. A cavall entre la narrativa 'negra' i la immersió de caràcter psicològic, l'autor donà forma a una obra memorable que traspua cruesa i, alhora, sensibilitat poètica.

Reverenciada per l’ús precís del seu llenguatge, l’estructura narrativa i la profunditat del seu missatge, “Fuita i martiri de Sant Andreu Milà” tingué un singular impacte en els lectors: fou contínuament reeditada en els anys vuitanta, traduïda a altres idiomes i, fins i tot, inspirà una obra de teatre dirigida per Frederic Roda i protagonitzada per Joan Gomila i Sebastià Adrover.

Els seus cinquanta anys permeten, doncs, una mirada enrere per comprendre la seva transcendència i, més important, el recorregut que tindrà al llarg dels següents anys per la seva naturalesa: la d’una obra intemporal considerada per nombrosos especialistes com una de les pedres angulars de la narrativa illenca.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Pep
Impresionant!!!😀