CONFERÈNCIA DE Mª MAGDALENA SALAS A S’AGRÍCOLA.
S’Agrícola Manacor vol reconèixer l’obra de Llorenç Gibanel i Perelló amb l’exposició de les seves vinyetes i pintures; I Mª Magdalena Salas del Museu farà una conferència
Llorenç Gibanel va néixer el 22 de gener de 1933 i va compartir la vida entre nosaltres fins el 22 de juliol de 2022. Va ser soci fundador de l’Associació Cultural s’Agrícola i directiu en diversos períodes.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/04/2024 - 04:04:00
Mª Magdalena Salas Burguera és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona amb l’especialitat de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Va realitzar els cursos de doctorat en Història

EXPOSICIÓ D’UNA MOSTRA DE VINYETES I PINTURES DE LLORENÇ GIBANEL A S’AGRÍCOLA. L’Associació Cultural s’Agrícola vol reconèixer l’obra de Llorenç Gibanel i Perelló amb l’exposició de les seves vinyetes i pintures a la planta baixa i al saló d’actes, la qual s’inaugurarà el proper dissabte dia 20 d’abril a les 19 hores. La mostra estarà exposada fins dia 23 de maig.

Llorenç Gibanel va néixer el 22 de gener de 1933 i va compartir la vida entre nosaltres fins el 22 de juliol de 2022. Va ser soci fundador de l’Associació Cultural s’Agrícola i directiu en diversos períodes. Amb els seus humors gràfics podrem veure un vessant de la política manacorina entre 1973 i 2018. També podrem contemplar una mostra de pintures que va realitzar des del 17 anys fins al 2018.

Llorenç Gibanel i Perelló amb l’exposició de les seves vinyetes i pintures a la planta baixa i al saló d’actes, la qual s’inaugurarà el proper dissabte dia 20 d’abril a les 19 hores. La mostra estarà exposada fins dia 23 de maig.

En Llorenç era un pintor autodidacta i algunes de les seves pintures dels darrers anys representen escenes de veïns i socis prenent cafè o altres begudes. També es podran veure algunes pintures que no deixen dubte de la ironia que sempre mostrava amb el seu esperit crític. A més d’aquesta exposició, el proper 14 de maig hi haurà un reconeixement titulat Celebrant la vida d’en Llorenç, on es recordarà la seva contribució social. Ell ens diria: I tu et demanaràs perquè? Ah!.

CONFERÈNCIA DE Mª MAGDALENA SALAS A S’AGRÍCOLA. El proper divendres dia 19 d’abril a les 20 hores la directora del Museu d’Història de Manacor Mª Magdalena Salas farà una xerrada a s’Agrícola titulada La direcció d’un museu, llums i ombres. Aquest acte forma part del cicle llums i ombres on diverses persones han anat parlant al llarg d’aquest any de les fortaleses i les debilitats de les seves professions.

Mª Magdalena Salas Burguera és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona amb l’especialitat de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Va realitzar els cursos de doctorat en Història a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i va dur a terme la tesi de llicenciatura amb el títol “Anàlisi espacial d’algunes comunitats talaiòtiques del nord-est de Mallorca”, a la Universitat Pompeu Fabra. Va dur a terme estades d’investigació a la Universitat de Cagliari (Sardenya) i a la Universitat de Reading (Anglaterra).

Ha treballat com a professional per al Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, l’Ajuntament de Calvià, l’Ajuntament d’Artà i Caja Madrid desenvolupant projectes d’investigació arqueològica. Ha participat en diversos projectes nacionals com Cerro del Villar (Màlaga), Son Real (Mallorca), Sa Morisca (Calvià) entre d’altres

Des del juny de 2001 fins a l’actualitat és funcionària de l’Ajuntament de Manacor amb el càrrec de tècnica de Patrimoni i directora del Museu d’Història de Manacor. En el desenvolupament del seu càrrec coordina i codirigeix els projectes d’intervenció arqueològica en els jaciments prehistòric de sa Ferradura, Cala Morell i s’Hospitalet Vell i en el jaciment de l’antiguitat tardana de Son Peretó. També dirigeix la revista MUSA que edita el Museu i que tracta temes històrics i patrimonials de les Illes Balears.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado