En concret, el concurs contempla la instal·lació d’un mínim de 7 nous punts
Inca amplia la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics ( 44 places); 5ª edició Street Art. Artistes de renom Sergi Solé, Federica Furbelli, Verni i Carolina Adán Caro
«Las paredes Hablan», de Carlos Saura, on Suso 33 és un dels protagonistes. El film explica com i per què la humanitat ha pintat a les parets des de les coves prehistòriques fins a l'actual graffiti.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/04/2024 - 12:55:00
D’aquesta manera, l’Ajuntament cedirà espais municipals per a la instal·lació i posada en marxa de fins a 22 punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics per a màxim 44 places. «Donam una passa més per a impulsar

Inca amplia la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics amb una pionera infraestructura de gestió de manteniment. L’Ajuntament d’Inca posa en marxa un pioner projecte a les Illes Balears per impulsar una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics d’ús públic. Per això, el consistori de la capital del Raiguer ha tret un concurs per a la concessió demanial per a la instal·lació, manteniment i explotació d’una infraestructura pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a béns de domini i ús públic local.

D’aquesta manera, l’Ajuntament cedirà espais municipals per a la instal·lació i posada en marxa de fins a 22 punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics per a màxim 44 places. «Donam una passa més per a impulsar la mobilitat sostenible i ampliar els serveis a la ciutadania. Per tant, el nostre objectiu és donar resposta a les necessitats dels inquers i inqueres, així com aconseguir crear una òptima xarxa de punts de recàrrega que es gestioni de manera eficient», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Parc del Serral de ses Monges. El plantejament, direcció i acabat d’aquest mural, anirà a càrrec de l’ESPAI TINTART, acadèmia d’art d’Inca i comptarà també amb la participació del Casal de Joves d’Inca Sa Fàbrica.

En concret, el concurs contempla la instal·lació d’un mínim de 7 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics, així com la gestió i manteniment dels punts de recàrrega existent. Els nous punts de recàrrega hauran de ser de càrrega ràpida i permetre la recàrrega simultània de dos vehicles. En els punts de recàrrega existent, l’adjudicatari del contracte haurà de sol·licitar un comptador exclusiu per al punt de recàrrega, executant totes les obres civils, instal·lació elèctrica i documentació necessària per a la correcta alta del subministrament.

Els nous punts s’ubicaran en el Palau Municipal d’Esports, aparcament del camp del Constància, piscines municipals, plaça de la Mediterrània, parc municipal de Sant Joan de Déu, parc de les Illes Balears, plaça de la Font Vella i el polígon d’Inca.

Quinta edició d’Inca Street Art. Artistes de renom com Suso 33, Sergi Solé, Federica Furbelli, Verni i Carolina Adán Caro participen aquest cap de setmana en el Festival d’Art Urbà de la capital del Raiguer. En el marc d’aquesta trobada, es projectarà el film «LAS PAREDES HABLAN» de Carlos Saura, en el qual participa Suso 33, un dels artistes amb una trajectòria més dilatada, destacada i influent de l'art urbà a Espanya.

Aquest cap de setmana, Inca es convertirà en la capital de l’art urbà amb la celebració de la cinquena edició d’Inca Street Art Fest. Aquest festival ja s’ha consolidat i ha convertit Inca en un vertader museu a l’aire lliure. La finalitat d’aquesta iniciativa és democratitzar la cultura, sensibilitzant a la població mitjançant obres que dialoguen amb el públic a peu de carrer, fent accessible a tots els ciutadans i visitants l'experiència de l'art.

El festival, en la seva voluntat de donar un lloc a les diferents variants de l’Art Urbà, comptarà enguany amb dos vessants: Street Art i Grafiti. Pel que fa a les obres d’Street Art, es realitzaran cinc murals de gran format, que combinaran la presència de figures destacades del muralisme, tant en l’àmbit local com en l’àmbit estatal i internacional.

ESPAI 1: Mural en l’aparcament del carrer Bisbe Cima a càrrec de Suso 33, un dels artistes més històrics i destacats de l’art urbà a Espanya. ESPAI 2: Mural en la paret mitgera del nou aparcament municipal del carrer General Luque realitzat per Sergi Solé, artista especialitzat en lettering.

ESPAI 3: Intervenció en la caseta del transformador elèctric del carrer dels Pagesos de la mà de Federica Furbelli, artista que amb el seu estil de psicogeografia abstracta ha participat a importants festivals internacionals. ESPAI 4: Mural en el pont de la carretera Palma - Alcúdia de l’artista mallorquí Verni, que ja ha participat en anteriors edicions.

ESPAI 5: Intervenció en la caseta del transformador elèctric de l’aparcament de l’antic «Antony’s» a càrrec de Carolina Adán Caro, una artista que ha fet famós el lema «ART IS LIFE», en la gran quantitat de murals que ha realitzat per tota Mallorca.

A més d’aquests cinc murals, l’Inca Street Art Fest inclou un mural participatiu que serà realitzat pels alumnes membres del Consell de la Infància d’Inca, a les escales de l’avinguda de Lluc, de pujada al Parc del Serral de ses Monges. El plantejament, direcció i acabat d’aquest mural, anirà a càrrec de l’ESPAI TINTART, acadèmia d’art d’Inca i comptarà també amb la participació del Casal de Joves d’Inca Sa Fàbrica.

De forma paral·lela, pel que fa a les activitats centrades en el Grafiti, es celebrarà una exhibició als murs de l’avinguda del Pla, amb la participació de deu dels escriptors de grafiti més destacats en l’ambit estatal, amb el suport organitzatiu i el patrocini d’OUTLINE GRAFFITI, la tenda especialitzada en aquest moviment més important de Mallorca. A més de l’exhibició «Outline Graffiti Show», s’habilitarà una zona perquè, prèvia inscripció, tothom qui vulgui pugui participar en el festival realitzant una peça de grafiti.

A més, coincidint amb la participació de l'artista Suso 33 al festival, la cinquena edició d’Inca Street Art inclou la projecció de la pel·lícula documental «Las paredes Hablan», de Carlos Saura, on Suso 33 és un dels protagonistes. El film explica com i per què la humanitat ha pintat a les parets des de les coves prehistòriques fins a l'actual graffiti.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo , ambas iniciativas