DONA I ART: DEU VISIONS ACTUALS..Auditori sa Màniga – Gratuït.
Deu artistes, totes elles establertes a Mallorca, mostraran la seva obra recent a la sala d’exposicions de l’Auditori sa Màniga de Cala Millor. Del 16 de febrer al 8 de maig de 2021
BEL FULLANA, MARIA HUERGA, CATALINA JULVE, AINA LLULL, NÚRIA MARQUÈS, AINA PERELLÓ, AMPARO SARD, GABRIELA SEGUÍ, OLIMPIA VELASCO, LAIA VENTAYOL
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/02/2021 - 12:45:00
Deu artistes, totes elles establertes a Mallorca, mostraran la seva obra recent a la sala d’exposicions de l’Auditori sa Màniga de Cala Millor. S’hi veurà des de visions més emergents fins a creadores més consolidades.

Exposició. DEU VISIONS ACTUALS. Comissari: Antoni Sansó. Sala d’exposicions de l’Auditori sa Màniga de Cala Millor. Del 16 de febrer al 8 de maig de 2021. L’exposició “Deu visions actuals” presenta deu visions contemporànies de deu dones artistes, que hi exposen dues peces cadascuna. Deu artistes, totes elles establertes a Mallorca, mostraran la seva obra recent a la sala d’exposicions de l’Auditori sa Màniga de Cala Millor. S’hi veurà des de visions més emergents fins a creadores més consolidades.

En aquest sentit, es considera que l’art més interessant d’avui, presentat per dones artistes, integra els temes més actuals que sorgeixen del feminisme o de la problemàtica social. BEL FULLANA, MARIA HUERGA, CATALINA JULVE, AINA LLULL, NÚRIA MARQUÈS, AINA PERELLÓ, AMPARO SARD, GABRIELA SEGUÍ, OLIMPIA VELASCO, LAIA VENTAYOL

L'exposició Deu visions actuals pretén ser una mostra d'art actual realitzat per dones que es dediquen a l'art i que ens transmeten una mirada pròpia. No hi ha un fil conductor, perquè també és cert que la dona avui experimenta

Horari: Dimarts-divendres 10-14 i 17-20 h; dissabtes 16-20 h; diumenges 11-15 h

Activitats entorn a l’exposició:

Dilluns, 1 de març, de 15 a 20 h

Portes obertes a l’exposició

Diada de les Illes Balears

Dimecres, 10 de març, a les 20 h

L’art a través de la dona

Conferència d’Antoni Sansó, comissari de l’exposició

Auditori sa Màniga – Gratuït.

DONA I ART: DEU VISIONS ACTUALS

És important i esdevé imprescindible recordar la posició desigual que homes i dones han ocupat en la història de l'art i de la crítica d'art. Aquestes dues disciplines, acostumades a enfocar l'evolució dels moviments artístics entorn a la influència dels grans mestres, assumien l'existència de dones artistes com un fet excepcional, però el que és cert és que hi ha hagut dones dedicades a la producció artística en totes les etapes de la història.

Avui, no hi ha cap nova tendència artística on la dona no participi activament. Vull dir, però, que el nombre de dones artistes que al llarg del últims anys han aparegut en el món de l'art contemporani no és un fet que hagi sorgit de forma espontània o arbitrària, ni sense les seves dificultats.

En aquests anys podem afirmar que l'art que sobresurt dins el món de l'art contemporani és feminista, però la presencia d'artistes homes és encara molt superior a les dones. En tenim prou fent una volta per alguna de les fires d'art que es fan al món o mirant la programació dels museus més importants.

Si sabem que a les facultats de Belles Arts no hi ha més homes que dones podem pensar que encara existeix un filtre i certs prejudicis, que ens fa recuperar la rèplica de Georgia O'keeffe al crític d'art americà Hilton Kramer sobre el concepte de quotes de dones a l'art quan va dir-li: “per resoldre i posar en el seu just lloc el que ha succeït en la història de l'art, cada exposició hauria de tenir un 99% de dones i artistes de color els pròxims quatre-cents anys”.

L'exposició Deu visions actuals pretén ser una mostra d'art actual realitzat per dones que es dediquen a l'art i que ens transmeten una mirada pròpia. No hi ha un fil conductor, perquè també és cert que la dona avui experimenta de moltes formes diferents i aquestes es representen de diferents maneres, dins una gran

c. de son galta, 4 · Tel. 971 587373 · 07560 CALA MILLOR (MALLORCA)

e-mail: [email protected] · www.samaniga.es

varietat de llenguatges i una gran diversitat temàtica.

Artistes compromeses amb el seu temps i la seva condició, ens mostren unes visions amples que abracen tant pintura com fotografia, dues de les tendències dominadores dins l'art contemporani.

Una exposició directa i desinhibida, amb obres complexes i misterioses, provocadores, expressives, fràgils, inquietants, realistes... que ens conviden a la reflexió entorn a la percepció lliure d'un llenguatge sense paraules, d'una música callada, però que ens duu a interrogar-nos sobre la naturalesa humana i la fragilitat de l'existència.

Sens dubte, l'exposició Deu visions actuals s'ha de viure i veure per poder captar algun tipus de plaer visual que ens porti cap a una reflexió en el seu sentit més ample, on la dona n'és protagonista.

Antoni Sansó Servera, Comissari de l’exposició.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado